Ga terug
+ servings
Groenten uit de oven met bloemkoolcouscous

Bloemkool couscous

4.3 van 8 stemmen
Recept afdrukken
Bloemkoolcouscous met geroosterde groenten en ei. Gezond en snel vegetarisch recept voor lunch of een makkelijk diner.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen
calorieën 320

Ingrediënten

  • 400 gr bloemkool couscous met paprika tomaat en koriander, zak
  • 600 gr ovengroente courgette paprika & peen, zak
  • 3 tl ras-el-hanout kruiden
  • 2 el olijfolie
  • 2 eieren
  • 6 takjes platte peterselie
  • 4 takjes verse munt

Dressing

  • ½ limoen het sap
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de ovengroente courgette, paprika & peen in een ovenschaal en voeg hier de ras-el-hanout kruiden en de olijfolie aan toe.
  • Meng, schuif in de oven en rooster de ovengroenten 25 minuten terwijl je ze halverwege nog een keer omschudt.
  • Wok de bloemkool couscous kort en laat afkoelen.
  • Maak de dressing: meng het limoensap met de olijfolie, peper en zout, hak de peterselie en munt. Meng de kruiden en dressing door de bloemkoolcouscous en bak of pocheer ondertussen de eieren.
  • Schep de gegrilde groenten uit de ovenschaal op een bord samen met een schep bloemkool couscous en de eieren. Eet lauwwarm.