Bloemkoolcouscous met geroosterde groenten en ei. Gezond en snel vegetarisch recept voor lunch of een makkelijk diner.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 25 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 2personen
calorieën 320
Ingrediënten
400grbloemkool couscousmet paprika tomaat en koriander, zak
600grovengroente courgette paprika & peen, zak
3tlras-el-hanout kruiden
2elolijfolie
2eieren
6takjesplatte peterselie
4takjes verse munt
Dressing
½limoenhet sap
2elolijfolie
peper en zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de ovengroente courgette, paprika & peen in een ovenschaal en voeg hier de ras-el-hanout kruiden en de olijfolie aan toe.
Meng, schuif in de oven en rooster de ovengroenten 25 minuten terwijl je ze halverwege nog een keer omschudt.
Wok de bloemkool couscous kort en laat afkoelen.
Maak de dressing: meng het limoensap met de olijfolie, peper en zout, hak de peterselie en munt. Meng de kruiden en dressing door de bloemkoolcouscous en bak of pocheer ondertussen de eieren.
Schep de gegrilde groenten uit de ovenschaal op een bord samen met een schep bloemkool couscous en de eieren. Eet lauwwarm.