Bloemkoolcouscous met geroosterde groenten
Bloemkoolcouscous met geroosterde groenten en een ei. Simpel, gezond en snel vegetarisch recept voor lunch of makkelijk diner. Bloemkool couscous is voedzaam, je eet het lekker lauwwarm, het zit tjokvol met groenten. Lekker en gezond, de groenten schuif je zó de oven in, het is snel klaar.
Ovengroente courgette paprika & peen ligt in het versschap bij Albert Heijn of shop 'm online zo ook de bloemkool couscous met paprika tomaat en koriander. Jouw groentehack, gezond het jaar door.
Ook lekker: risotto met bloemkool romig met boter en Parmezaanse kaas.
Een handje krokante uitjes zijn lekker als topping. Je kan de couscous met geroosterde groenten ook inpakken en meenemen voor onderweg voor een gezonde buiten lunch. Ook lekker: snijbonen met vega gehakt en rode peper met rijst, pinda’s en uitjes.
Ingrediënten
- 400 gr bloemkool couscous met paprika tomaat en koriander, zak
- 600 gr ovengroente courgette paprika & peen, zak
- 3 tl ras-el-hanout kruiden
- 2 el olijfolie
- 2 eieren
- 6 takjes platte peterselie
- 4 takjes verse munt
Dressing
- ½ limoen het sap
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de ovengroente courgette, paprika & peen in een ovenschaal en voeg hier de ras-el-hanout kruiden en de olijfolie aan toe.
- Meng, schuif in de oven en rooster de ovengroenten 25 minuten terwijl je ze halverwege nog een keer omschudt.
- Wok de bloemkool couscous kort en laat afkoelen.
- Maak de dressing: meng het limoensap met de olijfolie, peper en zout, hak de peterselie en munt. Meng de kruiden en dressing door de bloemkoolcouscous en bak of pocheer ondertussen de eieren.
- Schep de gegrilde groenten uit de ovenschaal op een bord samen met een schep bloemkool couscous en de eieren. Eet lauwwarm.
Net even anders: bloemkool couscous met tomaat lente ui en koriander.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?