Bloemkoolcouscous met geroosterde groenten
En 'n ei- Aantal: 2
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 25 min
- Klaar in: 30 min
- Kcal: 320
Bloemkoolcouscous met geroosterde groenten en ’n ei. Simpel, gezond en snel vega recept voor lunch of makkelijk diner.
Bloemkoolcouscous eten
Bloemkoolcouscous eten lauwwarm, licht en mega vol groenten. Lekker en gezond joh! De groenten schuif je zó de oven in, ’t is zo klaar.
Ovengroente courgette paprika & peen ligt in het versschap bij Albert Heijn of shop ‘m online zo ook de bloemkool couscous met paprika tomaat en koriander. Jouw groentehack, ’n positief begin van ’t nieuwe jaar.
Ook lekker: Risotto met bloemkool romig met boter en Parmezaan.
Bloemkool couscous
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de ovengroente courgette, paprika & peen in een ovenschaal en voeg hier de ras-el-hanout kruiden en de olijfolie aan toe. Meng, schuif in de oven en rooster de ovengroenten 25 minuten terwijl je ze halverwege nog een keer omschudt.
- Wok de bloemkool couscous kort en laat afkoelen. Maak de dressing en hak de peterselie en munt. Meng samen door de bloemkoolcouscous en bak of pocheer ondertussen de eieren.
- Schep de gegrilde groenten uit de ovenschaal op ’n bord samen met een schep bloemkool couscous en de eieren. Bloemkool couscous maak je zó, lekker lauwwarm en favoriet couscous gerecht.
Een handje krokante uitjes zijn lekker als topping. Je kan de couscous met geroosterde groenten ook inpakken en meenemen voor onderweg, ’n gezonde buiten lunch.
Ook lekker: Snijbonen met vega gehakt en rode peper met rijst, pinda’s en uitjes.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen