Recept afdrukken
Broccolisoep met kruidenolie, een leuk en makkelijk recept. Tevens gezond, tjokvol vitamine en staat heel snel op tafel.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Porties 4 personen
calorieën 90
- 500 gr broccoli
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 blaadje laurier
- 800 ml groentebouillon
Kruidenolie
- 1 handje platte peterselie
- 1 handje bieslook
- 1 handje basilicum
- 2 takjes munt
- 6 el olijfolie
Optioneel
- parmezaanse kaas
- scheut kookroom
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook in een grote pan in 1 el olijfolie.
Snij de broccoli in gelijke stukken. Voeg de broccoli en de groentebouillon in de pan samen met het blaadje laurier en laat 10 minuten zacht koken.
Meng in een keukenmachine of staafmixer de groene kruiden fijn en meng met de olijfolie. Roer tot een gladde dressing met ’n snuf zout en peper.
Haal het blaadje laurier uit de soep en pureer de soep glad met een staafmixer en voeg eventueel een scheutje room toe.
Breng de broccolisoep op smaak met peper en zout en schenk in. Druppel de groene kruiden olie over de kommen.