Ga terug
+ servings
Airfryer melanzane

Airfryer melanzane

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Ontdek smaakvol gemak: airfryer melanzane recept! Geniet van een klassiek Italiaans gerecht zonder gedoe. Proef de combinatie van eenvoud en heerlijkheid.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 4 personen
calorieën 334

Ingrediënten

  • 1 rode ui in halve dunne ringen
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 aubergines
  • zout
  • 1 el oregano
  • 2 tomaten
  • 400 gr tomatenblokjes blik
  • 1á2 bollen mozzarella
  • 40 gr parmezaanse kaas rasp
  • olijfolie

Instructies

  • Snij de aubergines in de lengte in plakken en bestrooi met zout, laat een kwartier staan en dep ze droog.
  • Grill de plakken aubergine 10 minuten in de airfryer op 180 graden of tot ze zacht zijn. Snij de mozzarella in plakken.
  • Bak ondertussen de ui en knoflook in een scheut olijfolie. Snij de tomaten in kleine blokjes en bak na 3 minuten mee. Voeg de oregano en tomatenblokjes uit blik toe en breng de saus verder op smaak met peper en zout.
  • Neem een kleine ovenschaal en verdeel een laagje tomatensaus over de bodem.
  • Verdeel een deel aubergine met een deel mozzarella over de saus en herhaal dit tot alles op is. Eindig met saus en parmezaanse kaas.
  • Bak 15 minuten op 180 graden in de airfryer. Verlaag de temperatuur naar 160 graden en bak de melanzane nog eens 10 minuten gaar en krokant.