De allerbeste melanzane uit de airfryer
De allerbeste melanzane maken we vandaag uit de airfryer, het is een absolute smaakexplosie! Het is verbazingwekkend eenvoudig, en je zult zien dat het je niet veel moeite kost. Begin met stevige, glanzende aubergines en snijd de plakken niet te dik - bij voorkeur niet dikker dan een halve centimeter. De smaakvolle saus maak je zelf met een royale hoeveelheid oregano. Ontdek hoe eenvoudig het is om deze smaakbom te bereiden en geniet van een gezonde en overheerlijke maaltijd uit de Airfryer.
Maak ook eens: vegan melanzane met vegan mozzarella gemaakt op basis van amandel- en haverdrink.
Ingrediënten
- 1 rode ui in halve dunne ringen
- 2 teentjes knoflook geperst
- 2 aubergines
- zout
- 1 el oregano
- 2 tomaten
- 400 gr tomatenblokjes blik
- 1á2 bollen mozzarella
- 40 gr parmezaanse kaas rasp
- olijfolie
Instructies
- Snij de aubergines in de lengte in plakken en bestrooi met zout, laat een kwartier staan en dep ze droog.
- Grill de plakken aubergine 10 minuten in de airfryer op 180 graden of tot ze zacht zijn. Snij de mozzarella in plakken.
- Bak ondertussen de ui en knoflook in een scheut olijfolie. Snij de tomaten in kleine blokjes en bak na 3 minuten mee. Voeg de oregano en tomatenblokjes uit blik toe en breng de saus verder op smaak met peper en zout.
- Neem een kleine ovenschaal en verdeel een laagje tomatensaus over de bodem.
- Verdeel een deel aubergine met een deel mozzarella over de saus en herhaal dit tot alles op is. Eindig met saus en parmezaanse kaas.
- Bak 15 minuten op 180 graden in de airfryer. Verlaag de temperatuur naar 160 graden en bak de melanzane nog eens 10 minuten gaar en krokant.
Lekker om te serveren met ciabatta!
Tip: je kunt dit gerecht ook ontzettend goed voorbereiden en pas later eten.
Geniet van de aubergine uit de airfryer.
Net even anders: melanzane uit de oven. Maak ook eens: crostini met burrata.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?