Ga terug
+ servings
Vegan melanzane eten

Vegan melanzane

4.8 van 23 stemmen
Recept afdrukken
Vegan melanzane recept om je vingers bij af te likken, té lekker. Je maakt het met aubergines, tomaten en vegan kaas.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 4 personen
calorieën 430

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 3 aubergines
  • zeezout
  • 1 bosje basilicum
  • 1200 gr tomatenblokjes blik
  • 1á2 bollen vegan mozzarella in plakken
  • 125 ml olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn

Instructies

  • Snij de aubergines in dunne plakken, besprenkel met zeezout en laat ze een half uur met rust.
  • Snij de uien klein en snipper de knoflook. Hak de basilicum fijn. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwarm de olijfolie, bak de ui en knoflook en voeg na een paar minuten de tomatenblokjes en balsamico toe. Laat zachtjes pruttelen.
  • Bak de plakken aubergine in een flinke hoeveelheid olijfolie, een soort van frituren. Grill je de plakken liever kan dat ook.
  • Neem een ingevette ovenschaal en maak laagjes. Aubergine, basilicum, vegan mozzarella en tomatensaus. Ga verder tot alles op is. Eindig met een laag mozzarella kaas. Bak de vegan melanzane in een half uur gaar.