Vegan melanzane recept om je vingers bij af te likken, té lekker. Je maakt het met aubergines, tomaten en vegan kaas.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 40 minutenmin
Totale tijd 50 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 430
Ingrediënten
2teentjesknoflook
2uien
3aubergines
zeezout
1bosjebasilicum
1200grtomatenblokjesblik
1á2bollenvegan mozzarellain plakken
125mlolijfolie
2elbalsamicoazijn
Instructies
Snij de aubergines in dunne plakken, besprenkel met zeezout en laat ze een half uur met rust.
Snij de uien klein en snipper de knoflook. Hak de basilicum fijn. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwarm de olijfolie, bak de ui en knoflook en voeg na een paar minuten de tomatenblokjes en balsamico toe. Laat zachtjes pruttelen.
Bak de plakken aubergine in een flinke hoeveelheid olijfolie, een soort van frituren. Grill je de plakken liever kan dat ook.
Neem een ingevette ovenschaal en maak laagjes. Aubergine, basilicum, vegan mozzarella en tomatensaus. Ga verder tot alles op is. Eindig met een laag mozzarella kaas. Bak de vegan melanzane in een half uur gaar.