Ga terug
+ servings
Aubergine met burrata en pistache

Aubergine met pistache

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Geniet van de perfecte harmonie: geroosterde aubergines, romige burrata en pistachenoten. Een smaakvol Italiaans lunchgerecht.
Gang lunch
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
calorieën 340

Ingrediënten

  • 2 bollen burrata
  • 2 aubergines
  • olijfolie om te bakken
  • zout
  • 3 el ahornsiroop
  • 1,5 el wijnazijn
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • pistachenoten zonder zout
  • basilicum vers
  • bruschetta optioneel

Instructies

  • Was de aubergines en snijd ze in de lengte in plakken, bestrooi met zout.
  • Dep na 10 minuten droog en bak of gril ze in een pan met olijfolie om en om, 10 minuten of tot ze gaar en lichtbruin zijn.
  • Maak een mengsel van de ahornsiroop, wijnazijn en olijfolie en smeer de aubergines hiermee in.
  • Scheur en verdeel de burrata over borden samen met de plakken aubergine.
  • Sprenkel met olijfolie over de burrata en verdeel pistache en basilicum erover. Serveer de burrata eventueel met bruschetta.