Recept afdrukken
Geniet van de perfecte harmonie: geroosterde aubergines, romige burrata en pistachenoten. Een smaakvol Italiaans lunchgerecht.
Gang lunch
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Porties 4 personen
calorieën 340
- 2 bollen burrata
- 2 aubergines
- olijfolie om te bakken
- zout
- 3 el ahornsiroop
- 1,5 el wijnazijn
- 2 el olijfolie extra vergine
- pistachenoten zonder zout
- basilicum vers
- bruschetta optioneel
Was de aubergines en snijd ze in de lengte in plakken, bestrooi met zout.
Dep na 10 minuten droog en bak of gril ze in een pan met olijfolie om en om, 10 minuten of tot ze gaar en lichtbruin zijn.
Maak een mengsel van de ahornsiroop, wijnazijn en olijfolie en smeer de aubergines hiermee in.
Scheur en verdeel de burrata over borden samen met de plakken aubergine.
Sprenkel met olijfolie over de burrata en verdeel pistache en basilicum erover. Serveer de burrata eventueel met bruschetta.