Aubergine met knapperige pistache en burrata

Aubergine met knapperige pistache en burrata

Laat je verrassen door de perfecte samensmelting van warme aubergine, romige burrata en knapperige pistachenoten in dit heerlijke Italiaanse recept. Het onmisbare mengsel van ahornsiroop, olijfolie en wijnazijn geeft dit gerecht een unieke smaak. Serveer het geheel met bruschetta voor een smaakvolle lunch. Eenvoudig te bereiden in een klein half uur.

Ideaal voor een zondagse lunch. Als je geen burrata hebt, is een bol (buffel)mozzarella een goed alternatief. Let wel op, de smaak en structuur zijn zachter door toegevoegde room. Burrata, oorspronkelijk uit Puglia (Italië), is een geliefd ingrediënt in de Italiaanse keuken.

Ook lekker: pizza bianco met burrata.

 

Aubergine met burrata en pistache

Aubergine met pistache

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Geniet van de perfecte harmonie: geroosterde aubergines, romige burrata en pistachenoten. Een smaakvol Italiaans lunchgerecht.
Gang lunch
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
calorieën 340

Ingrediënten

  • 2 bollen burrata
  • 2 aubergines
  • olijfolie om te bakken
  • zout
  • 3 el ahornsiroop
  • 1,5 el wijnazijn
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • pistachenoten zonder zout
  • basilicum vers
  • bruschetta optioneel

Instructies

  • Was de aubergines en snijd ze in de lengte in plakken, bestrooi met zout.
  • Dep na 10 minuten droog en bak of gril ze in een pan met olijfolie om en om, 10 minuten of tot ze gaar en lichtbruin zijn.
  • Maak een mengsel van de ahornsiroop, wijnazijn en olijfolie en smeer de aubergines hiermee in.
  • Scheur en verdeel de burrata over borden samen met de plakken aubergine.
  • Sprenkel met olijfolie over de burrata en verdeel pistache en basilicum erover. Serveer de burrata eventueel met bruschetta.

Ook lekker: gele tomaat-paprika soep met burrata.
Tip: eet direct, de smaak is lekker zacht, zoet en zuur.

Ook lekker: crostini met burrata en gefrituurde salie.

Aubergine met burrata pistache

Ook lekker: gepofte aubergine met burrata en geroosterde tomaat.

Aubergine burrata en pistache

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024