Aubergine met knapperige pistache en burrata
Laat je verrassen door de perfecte samensmelting van warme aubergine, romige burrata en knapperige pistachenoten in dit heerlijke Italiaanse recept. Het onmisbare mengsel van ahornsiroop, olijfolie en wijnazijn geeft dit gerecht een unieke smaak. Serveer het geheel met bruschetta voor een smaakvolle lunch. Eenvoudig te bereiden in een klein half uur.
Ideaal voor een zondagse lunch. Als je geen burrata hebt, is een bol (buffel)mozzarella een goed alternatief. Let wel op, de smaak en structuur zijn zachter door toegevoegde room. Burrata, oorspronkelijk uit Puglia (Italië), is een geliefd ingrediënt in de Italiaanse keuken.
Ook lekker: pizza bianco met burrata.
Ingrediënten
- 2 bollen burrata
- 2 aubergines
- olijfolie om te bakken
- zout
- 3 el ahornsiroop
- 1,5 el wijnazijn
- 2 el olijfolie extra vergine
- pistachenoten zonder zout
- basilicum vers
- bruschetta optioneel
Instructies
- Was de aubergines en snijd ze in de lengte in plakken, bestrooi met zout.
- Dep na 10 minuten droog en bak of gril ze in een pan met olijfolie om en om, 10 minuten of tot ze gaar en lichtbruin zijn.
- Maak een mengsel van de ahornsiroop, wijnazijn en olijfolie en smeer de aubergines hiermee in.
- Scheur en verdeel de burrata over borden samen met de plakken aubergine.
- Sprenkel met olijfolie over de burrata en verdeel pistache en basilicum erover. Serveer de burrata eventueel met bruschetta.
Ook lekker: gele tomaat-paprika soep met burrata.
Tip: eet direct, de smaak is lekker zacht, zoet en zuur.
Ook lekker: crostini met burrata en gefrituurde salie.
Ook lekker: gepofte aubergine met burrata en geroosterde tomaat.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?