Gepofte aubergine met burrata en geroosterde tomaat, basilicum en amandelen. Romig, super zachte aubergine, probeer het eens.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 40 minutenmin
Totale tijd 50 minutenmin
Porties 2personen
calorieën 622
Ingrediënten
2aubergines
2bollenburrata
200grcherrytomaten
4takjesverse tijm
olijfolie
basilicumverse
pepervers gemalen
zeezoutgrof
1handje amandelen
Instructies
Verwarm de oven voor op 170 graden, was de aubergines smeer in met olijfolie en pak ze in aluminiumfolie in.
Pof de aubergines zo’n drie kwartier in de oven, als ze zacht zijn dan zijn ze klaar.
Was de cherrytomaten, haal de kroontjes eraf en snij ze doormidden, haal de blaadjes van de tijm takjes. Leg de tomaten op de bakplaat met de gesneden kant naar boven en strooi met de tijmblaadjes, peper, zeezout en olijfolie.
Rooster de cherrytomaatjes naast de aubergine in de oven voor een half uur tot ze zacht zijn.
In de tussentijd hak je de amandelen en rooster je deze in een droge koekenpan.
Wanneer de aubergines gepoft zijn, haal uit de oven en snijd ze voor 3/4 in. Vul de gepofte aubergine met de bol burrata en verdeel de geroosterde tomaten eroverheen. Maak af met de amandelen en basilicum.