Ga terug
+ servings
Gepofte aubergine met burrata en geroosterde tomaat

Gepofte aubergine

4.4 van 17 stemmen
Recept afdrukken
Gepofte aubergine met burrata en geroosterde tomaat, basilicum en amandelen. Romig, super zachte aubergine, probeer het eens.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 2 personen
calorieën 622

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 bollen burrata
  • 200 gr cherrytomaten
  • 4 takjes verse tijm
  • olijfolie
  • basilicum verse
  • peper vers gemalen
  • zeezout grof
  • 1 handje amandelen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden, was de aubergines smeer in met olijfolie en pak ze in aluminiumfolie in.
  • Pof de aubergines zo’n drie kwartier in de oven, als ze zacht zijn dan zijn ze klaar.
  • Was de cherrytomaten, haal de kroontjes eraf en snij ze doormidden, haal de blaadjes van de tijm takjes. Leg de tomaten op de bakplaat met de gesneden kant naar boven en strooi met de tijmblaadjes, peper, zeezout en olijfolie.
  • Rooster de cherrytomaatjes naast de aubergine in de oven voor een half uur tot ze zacht zijn.
  • In de tussentijd hak je de amandelen en rooster je deze in een droge koekenpan.
  • Wanneer de aubergines gepoft zijn, haal uit de oven en snijd ze voor 3/4 in. Vul de gepofte aubergine met de bol burrata en verdeel de geroosterde tomaten eroverheen. Maak af met de amandelen en basilicum.