Aubergines met yoghurt en granaatappel een makkelijk en super lekker vegetarisch recept uit de oven met bite.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Midden oosten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 40 minutenmin
Totale tijd 50 minutenmin
Porties 2personen
calorieën 112
Ingrediënten
2aubergines
2takjestijm
1/2 granaatappel
200 mlGriekse yoghurt
50mlkarnemelk
1teentjeknoflook
1tlza’atar kruiden
olijfolie
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was en snij de aubergines doormidden in de lengte. Snij in beide richtingen sneetjes in de aubergines. Snij niet te diep want de schil moet heel blijven.
Smeer de aubergines in met olijfolie aan de snijkant. Bestrooi de aubergines met peper, zout en de tijmblaadjes en plaats de aubergines in een ovenschaal en zet 40 minuten in de oven.
Snij de granaatappel doormidden en sla de pitjes uit de schil. Aubergines bijna klaar? Maak de yoghurtaus.
Meng de yoghurt en karnemelk door elkaar. Pers de knoflook erboven en meng het door elkaar met een klein scheutje olijfolie.
Schep de yoghurtsaus op de aubergines en bestrooi met een snuf za’atar en flink wat granaatappelpitten.