Ga terug
+ servings
Aubergine met yoghurt en granaatappel

Aubergine yoghurt granaatappel

4.4 van 16 stemmen
Recept afdrukken
Aubergines met yoghurt en granaatappel een makkelijk en super lekker vegetarisch recept uit de oven met bite.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Midden oosten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 2 personen
calorieën 112

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 takjes tijm
  • 1/2 granaatappel
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 50 ml karnemelk
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl za’atar kruiden
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Was en snij de aubergines doormidden in de lengte. Snij in beide richtingen sneetjes in de aubergines. Snij niet te diep want de schil moet heel blijven.
  • Smeer de aubergines in met olijfolie aan de snijkant. Bestrooi de aubergines met peper, zout en de tijmblaadjes en plaats de aubergines in een ovenschaal en zet 40 minuten in de oven.
  • Snij de granaatappel doormidden en sla de pitjes uit de schil. Aubergines bijna klaar? Maak de yoghurtaus.
  • Meng de yoghurt en karnemelk door elkaar. Pers de knoflook erboven en meng het door elkaar met een klein scheutje olijfolie.
  • Schep de yoghurtsaus op de aubergines en bestrooi met een snuf za’atar en flink wat granaatappelpitten.