Ga terug
+ servings
Risotto met spinazie

Risotto met spinazie

4.9 van 12 stemmen
Recept afdrukken
Smaakvolle vegetarische risotto met spinazie en Grana Padano, perfect voor een dagje zonder vlees. Het volledige recept vind je hier.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
calorieën 580

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 300 gr risottorijst
  • 1 l groentebouillon
  • 450 gr spinazie vers
  • 3 el Italiaanse kruiden
  • 100 gr Grana Padano
  • 40 gr pijnboompitten

Instructies

  • Snipper de ui, pers de knoflook en snij de courgette in blokjes. Neem een pan met een dikke bodem en verhit een scheut olijfolie.
  • Fruit de ui en knoflook kort en voeg de courgetteblokjes en de risottorijst toe. Bak tot de rijstkorrels glazig worden. Maak de bouillon.
  • Schenk een kwart van de bouillon bij de risotto en schep goed om. Roer het regelmatig. Als de bouillon bijna helemaal opgenomen is door de rijstkorrels schenk je er een scheut bij. Herhaal dit tot de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan. Hou ze apart. Voeg als laatst de verse spinazie toe aan de risotto, laat niet te veel slinken terwijl je omschept. Zet het vuur uit en breng op smaak met Italiaanse kruiden en vers gemalen peper.
  • Schep de risotto in kommen en maak af met de pijnboompitten en Grana Padano.