Smaakvolle vegetarische risotto met spinazie en Grana Padano, perfect voor een dagje zonder vlees. Het volledige recept vind je hier.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 40 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 580
Ingrediënten
1courgette
1ui
1teentjeknoflook
olijfolie
300grrisottorijst
1lgroentebouillon
450grspinazievers
3elItaliaanse kruiden
100grGrana Padano
40grpijnboompitten
Instructies
Snipper de ui, pers de knoflook en snij de courgette in blokjes. Neem een pan met een dikke bodem en verhit een scheut olijfolie.
Fruit de ui en knoflook kort en voeg de courgetteblokjes en de risottorijst toe. Bak tot de rijstkorrels glazig worden. Maak de bouillon.
Schenk een kwart van de bouillon bij de risotto en schep goed om. Roer het regelmatig. Als de bouillon bijna helemaal opgenomen is door de rijstkorrels schenk je er een scheut bij. Herhaal dit tot de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan. Hou ze apart. Voeg als laatst de verse spinazie toe aan de risotto, laat niet te veel slinken terwijl je omschept. Zet het vuur uit en breng op smaak met Italiaanse kruiden en vers gemalen peper.
Schep de risotto in kommen en maak af met de pijnboompitten en Grana Padano.