Proef: cannelloni met (plantaardig) gehakt, spinazie, ricotta, passata di pomodori en mascarpone. Een smaakexplosie waarbij de oven al het werk doet.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 40 minutenmin
Totale tijd 55 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 496
Ingrediënten
1rode ui
2teentjesknoflook
2elolijfolie
350grgehakt{plantaardig)
1tloregano
600grspinazievers
250grricotta
250grcannelloni
100grmascarpone
650grpassata di pomodori
basilicumvers
100grmozzarellarasp
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit een grote koekenpan met 1 el olie en fruit de ui en knoflook. Na 2 minuten doe je het gehakt erbij en bak je het rul.
Breng op smaak met peper en zout en voeg de spinazie toe in delen. Roerbak in 10 minuten met het gehakt mee. (laat het vocht weglopen)
Voeg de ricotta toe aan het gehaktmengsel samen met de oregano. Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie.
Vul de cannelloni met het gehakt-spinazie-ricotta mengsel. Leg ze vervolgens naast elkaar in de ingevette ovenschaal.
Meng de passata di pomodori en de mascarpone met elkaar (eventueel met een scheutje bouillon) en verdeel dit onder en over de cannelloni.
Verdeel de kaas over de cannelloni.
Bak de cannelloni spinazie ricotta gaar en goudbruin in 40 minuten. Serveer met verse basilicum en extra kaas.