Heel gemakkelijk is het om zelf rode pesto te maken met knoflook en gedroogde tomaat. In slechts 10 minuten bereid, ideaal als dip of smeersel op toast.
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 10 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 196
Ingrediënten
160grzongedroogde tomaten
60grParmezaanse kaas
2teentjesknoflook
60grpijnboompitten
6elolijfolie (90 ml) extra vergine
Instructies
Rasp de Parmezaanse kaas en rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Pel de knoflook en meng samen met de zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas en pijnboompitten in een blender, voeg beetje bij beetje olijfolie toe en maal fijn.
Breng op smaak met vers gemalen peper en grof zeezout en voeg eventueel extra olijfolie toe om de rode pesto extra smeuïg te maken.