Ga terug
+ servings
Rode pesto recept

Rode pesto

4.5 van 9 stemmen
Recept afdrukken
Heel gemakkelijk is het om zelf rode pesto te maken met knoflook en gedroogde tomaat. In slechts 10 minuten bereid, ideaal als dip of smeersel op toast.
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 personen
calorieën 196

Ingrediënten

  • 160 gr zongedroogde tomaten
  • 60 gr Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 gr pijnboompitten
  • 6 el olijfolie (90 ml) extra vergine

Instructies

  • Rasp de Parmezaanse kaas en rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Pel de knoflook en meng samen met de zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas en pijnboompitten in een blender, voeg beetje bij beetje olijfolie toe en maal fijn.
  • Breng op smaak met vers gemalen peper en grof zeezout en voeg eventueel extra olijfolie toe om de rode pesto extra smeuïg te maken.