Recept afdrukken
Pavlova met rode sinaasappel, chewy en lekker zoet recept, echt een voor Valentijn. Bloedsinaasappel maakt het af.
Gang Nagerecht
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 2 uur uur
Totale tijd 2 uur uur 15 minuten min
Porties 4 personen
calorieën 410
- 4 eiwitten
- 200 gr poedersuiker
- 1 tl maïzena
- 1 tl azijn
Siroop
- 3 bloedsinaasappels het sap
- 2 bloedsinaasappels in partjes
- 60 gr suiker
Verwarm de oven voor op 150 graden. Klop de eiwitten stijf voeg langzaam de suiker, maïzena en azijn toe. Blijf kloppen tot er pieken ontstaan.
Verdeel de merengue over een vel bakpapier in een cirkel of maak meerdere kleine hoopjes en schuif in de oven.
Zet de oven lager naar 130 graden en bak de merengue 1 uur en 30 minuten. Laat daarna in de oven staan om af te koelen.
Siroop
Pers de bloedsinaasappels uit. Breng het sap met de suiker aan de kook. Kook in tot een siroop en laat afkoelen.
Schil en snij de overige sinaasappels in parten. Voeg toe als de siroop klaar is. Breek de pavlova in stukken of eet in z’n geheel.