Ga terug
+ servings
Pavlova met bloedsinaasappel

Pavlova sinaasappel

4.3 van 8 stemmen
Recept afdrukken
Pavlova met rode sinaasappel, chewy en lekker zoet recept, echt een voor Valentijn. Bloedsinaasappel maakt het af.
Gang Nagerecht
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 410

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 200 gr poedersuiker
  • 1 tl maïzena
  • 1 tl azijn

Siroop

  • 3 bloedsinaasappels het sap
  • 2 bloedsinaasappels in partjes
  • 60 gr suiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden. Klop de eiwitten stijf voeg langzaam de suiker, maïzena en azijn toe. Blijf kloppen tot er pieken ontstaan.
  • Verdeel de merengue over een vel bakpapier in een cirkel of maak meerdere kleine hoopjes en schuif in de oven.
  • Zet de oven lager naar 130 graden en bak de merengue 1 uur en 30 minuten. Laat daarna in de oven staan om af te koelen.

Siroop

  • Pers de bloedsinaasappels uit. Breng het sap met de suiker aan de kook. Kook in tot een siroop en laat afkoelen.
  • Schil en snij de overige sinaasappels in parten. Voeg toe als de siroop klaar is. Breek de pavlova in stukken of eet in z’n geheel.