Bietentartaar voor lunch of voorgerecht van verse rode bieten Deze rode bieten tartaar is eenvoudig te bereiden met mosterd, bosui en koriander.
Gang voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur15 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur25 minutenmin
Porties 6personen
calorieën 72
Ingrediënten
6bietenongekookt
1elolijfolie
3bosuien
10takjes koriander
1elmosterdpittig
snuf cayennepeper
2elbalsamicoazijn
zeezout
pepervers gemalen
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verpak de ongeschilde bieten elk in een stuk aluminiumfolie. Leg de pakketjes op de bakplaat en bak de bieten in het midden van de oven in 5 kwartier (afhankelijk van de grootte) gaar.
Laat de bieten afkoelen, schil en snij in blokjes. Meng de bieten in een kom met de olijfolie.
Snij de ui en koriander en meng met de mosterd, cayennepeper en biet. Breng op smaak met de balsamicoazijn, zout en versgemalen peper.
Bewaar de bietentartaar tot gebruik in de koelkast. Schep de tartaar in kleine glaasjes of steek plat uit met een steker en maak af met een topping.