Recept afdrukken
Haringsalade met rucola en Amsterdamse ui met brood, ’n super simpel gezond haringsalade recept en snel gemaakt.
Gang lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Porties 4 personen
calorieën 148
- 2 haringen
- 8 Amsterdamse uien
- 4 augurken
- 30 gr rucola
Dressing
- 2 lente-ui
- 1 limoen het sap
- 2 takjes koriander
- 1 el crème fraîche
Maak eerst de dressing: snij de lente-ui in dunne ringen en de koriander grof. Meng met het limoensap, crème fraîche en voeg peper toe naar smaak.
Snij de haring en augurk in blokjes en de Amsterdamse ui doormidden. Meng met de rucola en de dressing.
Serveer de haringsalade met een stuk brood.