Recept afdrukken
Probeer deze smaakvolle pastasalade met linzen, basilicum, munt en peterselie. Perfect voor lunch of als bijgerecht!
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Porties 4 personen
calorieën 230
- 200 gr pasta
- 200 gr linzen
- 2 sjalotten
- 1 wortel
- 1 stengel bleekselderij
- 150 gr kerstomaten
- handje basilicum vers
- handje munt vers
- handje peterselie vers
- 3 el olijfolie
- 1 el rode wijnazijn
Kook de pasta al dente en spoel af met koud water. Laat de linzen uitlekken.
Hak de verse kruiden fijn en snij de wortel, sjalotjes en bleekselderij klein, halveer de tomaatjes.
Maak de dressing door de olijfolie en rode wijnazijn met elkaar te mengen. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Meng alle ingrediënten in een kom door elkaar. Proef de linzen pasta en voeg zo nodig nog wat vers gemalen peper toe. Serveer de pastasalade koud.