Pastasalade met linzen
Zin in een lekkere pasta? Probeer dan deze heerlijke pastasalade met linzen, basilicum, munt en peterselie. Met toevoegingen zoals bleekselderij en zoetzure kerstomaatjes is deze pasta super eenvoudig te maken en ontzettend lekker. Je kunt voor dit recept allerlei soorten pasta gebruiken, zoals schelpjes, fusilli of penne. Of neem een glutenvrije variant, macaroni, die lekker licht is voor de lunch of perfect als macaroni salade.
Met dit gerecht zet je gemakkelijk een smakelijke maaltijd op tafel, zelfs wanneer je veel gasten hebt.
Serveer de pastasalade met bruschetta en olijfolie.
Ingrediënten
- 200 gr pasta
- 200 gr linzen
- 2 sjalotten
- 1 wortel
- 1 stengel bleekselderij
- 150 gr kerstomaten
- handje basilicum vers
- handje munt vers
- handje peterselie vers
- 3 el olijfolie
- 1 el rode wijnazijn
Optioneel
- fetakaas
Instructies
- Kook de pasta al dente en spoel af met koud water. Laat de linzen uitlekken.
- Hak de verse kruiden fijn en snij de wortel, sjalotjes en bleekselderij klein, halveer de tomaatjes.
- Maak de dressing door de olijfolie en rode wijnazijn met elkaar te mengen. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Meng alle ingrediënten in een kom door elkaar. Proef de linzen pasta en voeg zo nodig nog wat vers gemalen peper toe. Serveer de pastasalade koud.
Tip: fetakaas of parmezaanse kaas over de salade.
Ook lekker: salade met tonijn en linzen peterselie en kikkererwten, een gezonde snelle salade.
Meer pastasalades
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?