Ga terug
+ servings
Bruschetta met tomaat en verse basilicum

Bruschetta recept

4 van 17 stemmen
Recept afdrukken
Geniet van een klassiek Italiaans gerecht: bruschetta met tomaat en verse basilicum. Met een paar eenvoudige ingrediënten maak je dit smaakvolle hapje.
Gang Hapjes, lunch
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 62

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 1 stokbrood
  • 2 teentjes knoflook
  • basilicum vers
  • peper vers gemalen
  • zeezout grof
  • olijfolie extra vergine

Instructies

  • Giet kokend heet water in een kom. Snij in alle tomaten een kruisje en leg ze ongeveer 1 minuut in het hete water.
  • Haal de tomaten eruit en spoel ze af onder koud water. Haal het vel eraf en haal ook de zaadjes weg zodat alleen het vruchtvlees van de tomaten overblijft.
  • Snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Schep de stukjes tomaat in een kom en voeg een eetlepel olijfolie toe.
  • Snij de verse basilicum grof, pers de teentjes knoflook en voeg ze toe aan de tomaten.
  • Voeg vers gemalen peper aan het mengsel toe en zet het minstens 2 uur in de koelkast.
  • Snij het stokbrood in plakken en bestrijk ze aan beide kanten met wat olijfolie. Bak ze in een pan krokant of rooster de broodjes in de oven.
  • Verdeel het gemarineerde tomatenmengsel over elke bruschetta. Maak het recept af met grof zeezout en druppels olijfolie extra vergine.