Geniet van een klassiek Italiaans gerecht: bruschetta met tomaat en verse basilicum. Met een paar eenvoudige ingrediënten maak je dit smaakvolle hapje.
Gang Hapjes, lunch
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 2 uuruur
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 2 uuruur15 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 62
Ingrediënten
4tomaten
1stokbrood
2teentjesknoflook
basilicumvers
pepervers gemalen
zeezoutgrof
olijfolieextra vergine
Instructies
Giet kokend heet water in een kom. Snij in alle tomaten een kruisje en leg ze ongeveer 1 minuut in het hete water.
Haal de tomaten eruit en spoel ze af onder koud water. Haal het vel eraf en haal ook de zaadjes weg zodat alleen het vruchtvlees van de tomaten overblijft.
Snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Schep de stukjes tomaat in een kom en voeg een eetlepel olijfolie toe.
Snij de verse basilicum grof, pers de teentjes knoflook en voeg ze toe aan de tomaten.
Voeg vers gemalen peper aan het mengsel toe en zet het minstens 2 uur in de koelkast.
Snij het stokbrood in plakken en bestrijk ze aan beide kanten met wat olijfolie. Bak ze in een pan krokant of rooster de broodjes in de oven.
Verdeel het gemarineerde tomatenmengsel over elke bruschetta. Maak het recept af met grof zeezout en druppels olijfolie extra vergine.