Bruschetta met tomaat en verse basilicum

Bruschetta met tomaat en verse basilicum

Geniet van een klassiek Italiaans gerecht: bruschetta met tomaat en verse basilicum. Met slechts een paar eenvoudige ingrediënten maak je dit smaakvolle hapje.

Bruschetta met tomaat wordt gemaakt door plakjes stokbrood te roosteren en vervolgens in te wrijven met knoflook. Daarna worden ze besprenkeld met olijfolie. De knoflook en olijfolie hebben we in dit bruschetta recept in de tomaten verwerkt.

Ook lekker: crostini met burrata ansjovis en gefrituurde salie.

Crostini of bruschetta recepten wat is het verschil? In het kort: crostini zijn dunne, kleine geroosterde broodjes, terwijl bruschetta dikkere, grotere geroosterde broodjes zijn.

Bruschetta met tomaat en verse basilicum

Bruschetta recept

4 van 17 stemmen
Recept afdrukken
Geniet van een klassiek Italiaans gerecht: bruschetta met tomaat en verse basilicum. Met een paar eenvoudige ingrediënten maak je dit smaakvolle hapje.
Gang Hapjes, lunch
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 62

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 1 stokbrood
  • 2 teentjes knoflook
  • basilicum vers
  • peper vers gemalen
  • zeezout grof
  • olijfolie extra vergine

Instructies

  • Giet kokend heet water in een kom. Snij in alle tomaten een kruisje en leg ze ongeveer 1 minuut in het hete water.
  • Haal de tomaten eruit en spoel ze af onder koud water. Haal het vel eraf en haal ook de zaadjes weg zodat alleen het vruchtvlees van de tomaten overblijft.
  • Snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Schep de stukjes tomaat in een kom en voeg een eetlepel olijfolie toe.
  • Snij de verse basilicum grof, pers de teentjes knoflook en voeg ze toe aan de tomaten.
  • Voeg vers gemalen peper aan het mengsel toe en zet het minstens 2 uur in de koelkast.
  • Snij het stokbrood in plakken en bestrijk ze aan beide kanten met wat olijfolie. Bak ze in een pan krokant of rooster de broodjes in de oven.
  • Verdeel het gemarineerde tomatenmengsel over elke bruschetta. Maak het recept af met grof zeezout en druppels olijfolie extra vergine.

Ook lekker: crostini met pepperoni ricotta en druiven.

Crostini met pepperoni

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter