Bruschetta met tomaat en verse basilicum

Italiaanse snack
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 2 uur
  • Klaar in: 2 uur 10 min
Naar het recept

Deze Italian snack gaat er altijd wel in, snel en makkelijk gemaakt voor de lunch of als voorgerecht. Een heerlijk klassiek recept.

Bruschetta, snack uit midden-Italië

Het gegrilde broodje met knoflook en extra vergine olijfolie wat ontstaan is in midden-Italië is altijd een feestje op zich met de vele verschillende toppings die je hierop kunt serveren.

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 1 stokbrood
  • 2 teentjes knoflook
  • verse basilicum
  • peper
  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. 1Kook een pan met water. Giet het kokend hete water in een kom. Snij in alle tomaten een kruisje en leg ze ongeveer 1 minuut in het hete water. Haal de tomaten eruit en spoel ze af onder koud water. Haal het vel eraf en haal ook de zaadjes weg zodat alleen het vruchtvlees van de tomaten overblijft. Snij het vruchtvlees in kleine stukjes.
  2. 2Schep de stukjes tomaat in een kom en voeg een eetlepel olijfolie toe. Snij de verse basilicum grof, pers de teentjes knoflook en voeg ze toe aan de tomaten. Voeg verse peper aan het mengsel toe en zet het minstens 2 uur in de koelkast.
  3. 3Snij het stokbrood in plakken en bestrijk ze aan beide kanten met wat olijfolie. Bak ze in een pan krokant of rooster de broodjes in de oven. Verdeel vervolgens het gemarineerde tomatenmengsel over de broodjes.Geniet van je Italian Lunch!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...