Recept afdrukken
Geniet van een heerlijke salade met courgette, feta en peterselie. Perfect voor lunch of als bijgerecht, klaar in no time met een dressing van sherry.
Gang Bijgerecht, lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Porties 4 personen
calorieën 230
- 100 gr rozijnen
- 150 gr feta kaas
- 160 gr zwarte olijven zonder pit
- 450 gr courgettes
- 1 krop lollo rosso
- 2 el peterselie vers
Dressing
- 2 el el sherry
- 2 el sherryazijn
- 4 el olijfolie extra vergine
- 1 tl mosterd
Maak de dressing van de sherry, azijn, olie en mosterd en breng op smaak met zout en peper.
Week de rozijnen in warm water en laat uitlekken. Verbrokkel de feta kaas en snij de olijven doormidden.
Maak de courgettes schoon, was en droog ze, snij in vieren en dan in plakjes.
Was en snij de sla in repen. Meng alles samen en schenk de dressing erover.
Maak de courgette salade af met peterselie.