Ga terug
+ servings
Gepofte zoete aardappel met tzatziki

Zoete aardappel poffen

4.6 van 11 stemmen
Recept afdrukken
Zoete aardappel poffen is een knapperige traktatie uit de oven, perfect als hoofdgerecht of bijgerecht. Probeer deze variant voor een smaakvolle twist!
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 4 personen
calorieën 266

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappelen
  • 2 el olijfolie extra vergine

Tzatziki

  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 1 komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • munt vers
  • citroensap

Topping

  • 50 gr feta kaas
  • 4 radijsjes
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de zoete aardappels en wrijf in met olijfolie. Verpak in aluminiumfolie en leg drie kwartier tot een uur in de oven. (hangt af van de grootte)

Tzatziki

  • Maak de tzatziki: schil en snij de komkommer dun, schil en pers de knoflook, hak de munt en meng samen met de Griekse yoghurt en wat citroensap.

Topping

  • Maak de topping: snij de rode ui in dunne ringen, snij de radijsjes in plakjes en de rode peper fijn.

Vullen

  • De zoete aardappel poffen is klaar: snij open en vul met een flinke dot tzatziki, krummel van feta, schijfjes radijs, rode ui en rode peper. Maak af met blaadjes munt.