Zoete aardappel poffen is een knapperige traktatie uit de oven, perfect als hoofdgerecht of bijgerecht. Probeer deze variant voor een smaakvolle twist!
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 45 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur
Porties 4personen
calorieën 266
Ingrediënten
4zoete aardappelen
2elolijfolieextra vergine
Tzatziki
150grGriekse yoghurt
1komkommer
2teentjesknoflook
muntvers
citroensap
Topping
50grfeta kaas
4radijsjes
1rode ui
1rode peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de zoete aardappels en wrijf in met olijfolie. Verpak in aluminiumfolie en leg drie kwartier tot een uur in de oven. (hangt af van de grootte)
Tzatziki
Maak de tzatziki: schil en snij de komkommer dun, schil en pers de knoflook, hak de munt en meng samen met de Griekse yoghurt en wat citroensap.
Topping
Maak de topping: snij de rode ui in dunne ringen, snij de radijsjes in plakjes en de rode peper fijn.
Vullen
De zoete aardappel poffen is klaar: snij open en vul met een flinke dot tzatziki, krummel van feta, schijfjes radijs, rode ui en rode peper. Maak af met blaadjes munt.