Deze frisse aardappelsalade is ideaal voor bij de gourmet of barbecue. Met zijn eenvoudige bereiding is deze salade een absolute must-try.
Gang Bijgerecht, lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 25 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 45 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 288
Ingrediënten
400graardappels
2eieren
Dressing
2elcitroensap
2elolijfolie
1tlbasterdsuiker
1tlworcestersaus
½ tlmosterd
4elmayonaise
Snijden
2bosuitjes
1stengel bleekselderij
1handje peterselie
Instructies
Breng een grote pan met water aan de kook. Schil de aardappels of laat ze in schil en snij in blokjes. Kook de aardappels in 15 minuten gaar. Giet af en zet even apart.
Kook de eieren hard, giet af en laat afkoelen. Verwijder de schil, snij de ei in stukken en voeg ze aan de aardappels toe.
Pak een kleine kom en doe hier het citroensap, olijfolie, suiker, een snuf zout, worcestersaus, mosterd en peper vers gemalen naar smaak in.
Roer goed door elkaar en voeg daarna ook de mayonaise toe. Meng en schenk de saus over de aardappels.
Snij de bosuitjes in dunne ringen, de bleekselderij in stukjes en hak de peterselie fijn. Roer door de aardappelsalade. Zet de salade even in de koelkast voordat je het serveert.