Ga terug
+ servings
Frisse aardappelsalade recept

Aardappelsalade

4.9 van 18 stemmen
Recept afdrukken
Deze frisse aardappelsalade is ideaal voor bij de gourmet of barbecue. Met zijn eenvoudige bereiding is deze salade een absolute must-try.
Gang Bijgerecht, lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
calorieën 288

Ingrediënten

  • 400 gr aardappels
  • 2 eieren

Dressing

  • 2 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl basterdsuiker
  • 1 tl worcestersaus
  • ½ tl mosterd
  • 4 el mayonaise

Snijden

  • 2 bosuitjes
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 handje peterselie

Instructies

  • Breng een grote pan met water aan de kook. Schil de aardappels of laat ze in schil en snij in blokjes. Kook de aardappels in 15 minuten gaar. Giet af en zet even apart.
  • Kook de eieren hard, giet af en laat afkoelen. Verwijder de schil, snij de ei in stukken en voeg ze aan de aardappels toe.
  • Pak een kleine kom en doe hier het citroensap, olijfolie, suiker, een snuf zout, worcestersaus, mosterd en peper vers gemalen naar smaak in.
  • Roer goed door elkaar en voeg daarna ook de mayonaise toe. Meng en schenk de saus over de aardappels.
  • Snij de bosuitjes in dunne ringen, de bleekselderij in stukjes en hak de peterselie fijn. Roer door de aardappelsalade. Zet de salade even in de koelkast voordat je het serveert.