Meng in een grote kom olijfolie, 3 el citroensap, citroenrasp, 1 teentje knoflook (fijngehakt), 1 el lemon pepper-kruiden, zout en zwarte peper. Dit is de marinade van de lemon pepper chicken. Voeg de kip toe en meng goed, zodat alle vleugels zijn bedekt. Laat minimaal 1 uur marineren.
Verhit de olie in een diepe pan of frituurpan tot 180 graden.
Voeg de bloem toe in een diepe kom, samen met overgebleven eetlepel citroen peperkruiden en roer door elkaar. Doe daarna de gemarineerde kip in de kom en schep om. Zorg ervoor dat alle kip gelijkmatig bedekt is.
Frituur de lemon pepper chicken 8 tot 10 minuten in de hete olie tot ze aan beide kanten goudbruin en knapperig zijn.
Verhit ondertussen in een hapjespan de boter samen met overgebleven knoflook, 1 el citroensap, zout en peper. Roer tot de boter is gesmolten, en je een mooie saus hebt.
Voeg de gefrituurde kip toe aan de saus en schep het geheel goed om, zorg dat alle kip is bedekt met de saus.
Serveer de lemon pepper kip op een mooie schaal met eventueel een paar plakjes citroen.