Ga terug
+ servings
Chicken piccata bereiden

Chicken piccata

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Dit Italiaanse kip recept is fantastisch. Chicken piccata is dungesneden kip met een fris sausje van boter, citroen en kappertjes.
Gang diner, Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 224

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet
  • zout
  • peper
  • 2 el olijfolie
  • 100 ml (kippen)bouillon
  • 1 el citroensap
  • 30 gr kappertjes
  • 30 gr boter

Instructies

  • Vlinder je kipfilets, zodat ze mooi dun zijn. Breng ze op smaak met zout en peper.
  • Doe de bloem op een plat bord en breng ook op smaak met zout en peper, zodat de alle lagen van de chicken piccata smaakvol zijn. Haal de kipfilets erdoor om ze lichtjes te bedekken.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin, ongeveer 3-4 minuten per kant. Haal de kip uit de pan en leg ze op een bord.
  • Voeg de kippenbouillon, citroensap, kappertjes en knoflook toe aan dezelfde pan. Laat het geheel sudderen en roer goed om eventuele aanbaksels van de bodem van de pan los te maken, want die geven de chicken piccata extra veel smaak!
  • Voeg de boter toe aan de saus en laat het smelten. Proef de saus af op zout en peper, en voeg extra toe indien nodig.
  • Leg de kipfilets terug in de pan en laat ze nog een paar minuten pruttelen in de saus tot ze goed verwarmd zijn en de saus de kip bedekt.