Chicken piccata: dungesneden kip met citroen-botersausje
Door de supermakkelijke en snelle bereidingswijze is chicken piccata een fantastisch gerecht voor doordeweeks, maar ook tijdens een uitgebreid diner. Het is een Italiaans gerecht van dunne lapjes kipfilet met een licht krokant korstje. De kip kruiden we alleen met zout en peper. Meer is niet nodig, want de neutrale smaak is superlekker samen met de heerlijke botersaus van citroen en kappertjes.
We maken deze chicken piccata met minder dan 10 (!) ingrediënten. Het beste van alles, is dat je waarschijnlijk alle ingrediënten al in huis hebt. Denk aan kipfilet, bloem, bouillon, kappertjes en knoflook. Dit toffe gerecht zet je trouwens in 30 minuten op tafel. Superfijn als je onverwachts bezoek krijgt, want met een paar goede bijgerechten zet je zo een heerlijk diner op tafel.
Serveer met: Italiaanse rode rijst salade bijvoorbeeld.
Ingrediënten
- 400 gr kipfilet
- zout
- peper
- 2 el olijfolie
- 100 ml (kippen)bouillon
- 1 el citroensap
- 30 gr kappertjes
- 30 gr boter
Instructies
- Vlinder je kipfilets, zodat ze mooi dun zijn. Breng ze op smaak met zout en peper.
- Doe de bloem op een plat bord en breng ook op smaak met zout en peper, zodat de alle lagen van de chicken piccata smaakvol zijn. Haal de kipfilets erdoor om ze lichtjes te bedekken.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin, ongeveer 3-4 minuten per kant. Haal de kip uit de pan en leg ze op een bord.
- Voeg de kippenbouillon, citroensap, kappertjes en knoflook toe aan dezelfde pan. Laat het geheel sudderen en roer goed om eventuele aanbaksels van de bodem van de pan los te maken, want die geven de chicken piccata extra veel smaak!
- Voeg de boter toe aan de saus en laat het smelten. Proef de saus af op zout en peper, en voeg extra toe indien nodig.
- Leg de kipfilets terug in de pan en laat ze nog een paar minuten pruttelen in de saus tot ze goed verwarmd zijn en de saus de kip bedekt.
Tip: je kunt de gevlinderde kip ook nog eens pletten met een vleesstamper, zodat de chicken piccata nog dunner wordt.
Ook lekker met: de allerbeste melanzane uit de airfryer.
Italiaans nagerecht: pistache tiramisu voor erna.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?