Chicken piccata: dungesneden kip met citroen-botersausje

Chicken piccata: dungesneden kip met citroen-botersausje

Door de supermakkelijke en snelle bereidingswijze is chicken piccata een fantastisch gerecht voor doordeweeks, maar ook tijdens een uitgebreid diner. Het is een Italiaans gerecht van dunne lapjes kipfilet met een licht krokant korstje. De kip kruiden we alleen met zout en peper. Meer is niet nodig, want de neutrale smaak is superlekker samen met de heerlijke botersaus van citroen en kappertjes.

We maken deze chicken piccata met minder dan 10 (!) ingrediënten. Het beste van alles, is dat je waarschijnlijk alle ingrediënten al in huis hebt. Denk aan kipfilet, bloem, bouillon, kappertjes en knoflook. Dit toffe gerecht zet je trouwens in 30 minuten op tafel. Superfijn als je onverwachts bezoek krijgt, want met een paar goede bijgerechten zet je zo een heerlijk diner op tafel.

Serveer met: Italiaanse rode rijst salade bijvoorbeeld.

Chicken piccata

Chicken piccata

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Dit Italiaanse kip recept is fantastisch. Chicken piccata is dungesneden kip met een fris sausje van boter, citroen en kappertjes.
Gang diner, Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 224

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet
  • zout
  • peper
  • 2 el olijfolie
  • 100 ml (kippen)bouillon
  • 1 el citroensap
  • 30 gr kappertjes
  • 30 gr boter

Instructies

  • Vlinder je kipfilets, zodat ze mooi dun zijn. Breng ze op smaak met zout en peper.
  • Doe de bloem op een plat bord en breng ook op smaak met zout en peper, zodat de alle lagen van de chicken piccata smaakvol zijn. Haal de kipfilets erdoor om ze lichtjes te bedekken.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin, ongeveer 3-4 minuten per kant. Haal de kip uit de pan en leg ze op een bord.
  • Voeg de kippenbouillon, citroensap, kappertjes en knoflook toe aan dezelfde pan. Laat het geheel sudderen en roer goed om eventuele aanbaksels van de bodem van de pan los te maken, want die geven de chicken piccata extra veel smaak!
  • Voeg de boter toe aan de saus en laat het smelten. Proef de saus af op zout en peper, en voeg extra toe indien nodig.
  • Leg de kipfilets terug in de pan en laat ze nog een paar minuten pruttelen in de saus tot ze goed verwarmd zijn en de saus de kip bedekt.

Tip: je kunt de gevlinderde kip ook nog eens pletten met een vleesstamper, zodat de chicken piccata nog dunner wordt.

Ook lekker met: de allerbeste melanzane uit de airfryer.

Chicken piccata

Italiaans nagerecht: pistache tiramisu voor erna.

Chicken piccata

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024