Ga terug
+ servings
Tomaat en ei roerei

Gebakken ei met tomaat

4.3 van 8 stemmen
Recept afdrukken
Gebakken ei met tomaat op toast of crackers. Fluffy ei maak je simpel voor een brakke zondag of gewoon doordeweeks.
Gang Ontbijt
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen
calorieën 235

Ingrediënten

  • 180 gr honingtomaten LOOYE
  • 1 el olijfolie
  • 4 eieren
  • 2 boterhammen of crackers
  • zeezout
  • peper vers gemalen
  • komijn
  • 2 el melk

Topping

  • tomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl honing
  • 2 el olijfolie

Instructies

  • Neem 2 trosjes tomaat (8 á 10 stuks) en snij ze allemaal in vieren. Verwarm de olie en bak de tomaat hierin, breng op smaak met de komijn, peper en zout.
  • Klop de eieren los met de melk, zet het vuur laag en voeg de eieren toe, roer rustig met een houten lepel en haal, als het ei nog net niet gestold is, van het vuur.
  • Rooster de boterhammen of neem havercrackers en verdeel het ei. Maak 't gebakken ei af met de trosjes tomaat uit de oven uit bovenstaand recept.