Gebakken ei met tomaat op toast of crackers. Fluffy ei maak je simpel voor een brakke zondag of gewoon doordeweeks.
Gang Ontbijt
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 10 minutenmin
Porties 2personen
calorieën 235
Ingrediënten
180grhoningtomatenLOOYE
1elolijfolie
4eieren
2boterhammenof crackers
zeezout
pepervers gemalen
komijn
2 el melk
Topping
tomaatjes
1teentjeknoflook
1tlhoning
2elolijfolie
Instructies
Neem 2 trosjes tomaat (8 á 10 stuks) en snij ze allemaal in vieren. Verwarm de olie en bak de tomaat hierin, breng op smaak met de komijn, peper en zout.
Klop de eieren los met de melk, zet het vuur laag en voeg de eieren toe, roer rustig met een houten lepel en haal, als het ei nog net niet gestold is, van het vuur.
Rooster de boterhammen of neem havercrackers en verdeel het ei. Maak 't gebakken ei af met de trosjes tomaat uit de oven uit bovenstaand recept.