Gebakken ei met tomaat
Gebakken ei met tomaat op toast of crackers. Je maakt het heel makkelijk en snel voor een brakke zondag of gewoon doordeweeks. Looye tomaten zijn prachtig om te zien, dieprood, heerlijk fris en honingzoet.
Licht ontbijt met tomaat, zoveel smaak in zo'n kleine rode tomaat en aan de stevige beet proef je meteen dat het Looye honingtomaten zijn, geweldig lekker, tevens als snack of gezond tussendoortje.
Topping tomaatjes
Voor de tomaatjes uit de oven verwarm je de oven op 180 graden, maak een mengsel van de knoflook (geperst), honing en olijfolie en breng op smaak met peper en zout en eventueel wat tijm. Bestrijk de tomaatjes met het olijfolie-honing mengsel en schuif de tomaatjes voor een half uur in de oven tot ze zacht en sappig zijn. Dit kan je ook een dag van te voren maken.
Voor een extra draai aan je ontbijt, bekijk ook eens het recept voor een klassieke Hollandse uitsmijter.
Ingrediënten
- 180 gr honingtomaten LOOYE
- 1 el olijfolie
- 4 eieren
- 2 boterhammen of crackers
- zeezout
- peper vers gemalen
- komijn
- 2 el melk
Topping
- tomaatjes
- 1 teentje knoflook
- 1 tl honing
- 2 el olijfolie
Instructies
- Neem 2 trosjes tomaat (8 á 10 stuks) en snij ze allemaal in vieren. Verwarm de olie en bak de tomaat hierin, breng op smaak met de komijn, peper en zout.
- Klop de eieren los met de melk, zet het vuur laag en voeg de eieren toe, roer rustig met een houten lepel en haal, als het ei nog net niet gestold is, van het vuur.
- Rooster de boterhammen of neem havercrackers en verdeel het ei. Maak 't gebakken ei af met de trosjes tomaat uit de oven uit bovenstaand recept.
Eet je fluffy ei met tomaat direct. Hou je van pit, neem chilivlokken en voor extra crunch gebakken uitjes.
Ook lekker: tomaten risotto met feta zongedroogde tomaat en knoflook.
Ook een idee:
Watermeloen en labneh met Looye tomaten.
Looye tomaten met toast en ricotta
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?