Recept afdrukken
Mousse au chocolat of hemelse modder recept met vier ingrediënten, heerlijk machtig en dé basis van de Franse chocolademousse.
Gang Nagerecht
Keuken franse recepten
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 2 uur uur
Totale tijd 2 uur uur 15 minuten min
Porties 6 personen
calorieën 202
- 150 gr chocolade puur
- 2 el suiker
- 1 el roomboter
- 3 eieren xl
Breek de chocolade in stukken en verwarm (niet koken) in een glazen schaal samen met de roomboter au bain marie. Laat afkoelen.
Scheid de eieren en klop de dooiers met de suiker luchtig. Klop de eiwitten stijf en zet tot gebruik weg in de koelkast.
Roer de geklopte eierdooiers door de afgekoelde chocolade. Schep de stijf geslagen eiwitten rustig door de chocola.
Schep de mousse au chocolat in glaasjes of in een schaal, dek af en laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.