Recept afdrukken
Witte chocolade botercrème, luchtige zoete crème van boter en chocola. Beschuit en aardbei voor je allerliefste.
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Porties 5 personen
calorieën 235
- 75 gr zachte boter (vegan)
- 75 gr chocolade wit
- 200 gr aardbeien
- 5 beschuiten of crackers
Zorg dat de boter zacht is. Hak de chocolade in stukjes en smelt au bain marie. Laat de chocolade iets afkoelen en klop ondertussen de boter.
Klop de boter in een kom goed luchtig met een handmixer tot de boter lichtgeel en romig wordt.
Meng de gesmolten witte chocolade al kloppend door de boter tot het goed smeerbaar is.
Smeer een dot witte chocolade botercreme over de beschuitjes. Was en snij de aardbeien in kleine stukjes en beleg elk beschuit hiermee.