Recept afdrukken
Leer hoe je heerlijke stoofperen bereidt met dit eenvoudige recept. Stap voor stap instructies voor perfect gekookte stoofperen, een klassieker.
Gang Bijgerechten
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Porties 4 personen
calorieën 290
- 1 kg stoofperen
- 1 citroen
- 250 ml rode wijn
- 75 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 kaneelstokje
- 4 kruidnagels / 1 laurierblaadje
Schil de stoofpeertjes maar laat het steeltje eraan. Snijd reepjes gele schil van de citroen.
Leg de stoofpeertjes in een pan en schenk de wijn erbij. Vul aan met water totdat de peertjes net ondergedompeld staan.
Voeg de citroen, suiker, kaneelstokje toe en breng aan de kook. Voeg de kruidnagels en laurier toe. Stoof de peertjes 1 uur op laag vuur.