Stoofpeertjes

Heerlijk traditioneel en klassiek tijdens de kerstdagen
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 60 min
  • Klaar in: 70 min
Naar het recept

Stoofpeertjes! Ik hou ervan! Heerlijk traditioneel en klassiek tijdens de kerstdagen. Stoofpeertjes kunnen natuurlijk al prima vanaf de herfst en lekker vegetarisch.

Weetjes over stoofperen

Het steeltje van de stoofpeer moet je lekker laten zitten, deze geeft veel smaak af tijdens het koken. Daarnaast is er veel variatie mogelijk met stoofperen. Lekker als bijgerecht, als compote of als heerlijk dessert. Het is een heel simpel recept maar neem er wel wat tijd voor. Smullen!

Stoofperen zonder alcohol

Dit stoofperen recept is met rode wijn, wil je graag peertjes zonder alcohol, dus een alcoholvrije variant, dan kun je rode druivensap toevoegen in plaats van de rode wijn.

Ingrediënten

  • 1 kg stoofperen
  • 1 citroen
  • 250 ml rode wijn
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels / 1 laurierblaadje

Bereidingswijze

  1. 1Schil de stoofpeertjes maar laat het steeltje eraan. Snijd reepjes gele schil van de citroen.
  2. 2Leg de stoofpeertjes in een een pan en schenk de wijn erbij. Vul aan met water totdat de peertjes net ondergedompeld staan.
  3. 3Voeg de citroen, suiker en het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Voeg de kruidnagels en laurier toe. Dit zorgt voor extra kruidige peertjes. Stoof de peertjes 1 uur op laag vuur.Je zou de stoofperen 2 dagen van tevoren kunnen maken. Bewaar ze afgedekt in de koelkast en daarnaast zijn ze koud ook erg lekker. Smullen!
Beoordeling: 5.0. van 4 stemmen.
Please wait...