Stoofpeertjes recept met rode wijn
Traditioneel en klassiek- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 60 min
- Klaar in: 70 min
- Kcal: 290
Stoofpeertjes, ’n recept met rode wijn. Heerlijk simpel, traditioneel en klassiek bijgerecht stoofperen maken tijdens de feestdagen. Stoofpeertjes kunnen natuurlijk al prima vanaf de herfst en zijn lekker vegetarisch.
Weetjes over stoofperen
Het steeltje van de stoofpeer moet je laten zitten, ’t geeft veel smaak af tijdens het koken. Daarnaast is er veel variatie mogelijk met stoofperen. Lekker als bijgerecht als compote of als dessert. ’t is een simpel recept maar neem er wel wat tijd voor.
Stoofperen zonder alcohol
Dit stoofperen recept is met rode wijn, wil je graag peertjes zonder alcohol, dus een alcoholvrije variant, dan kun je rode druivensap toevoegen in plaats van de rode wijn.
Stoofperen recept
- Schil de stoofpeertjes maar laat het steeltje eraan. Snijd reepjes gele schil van de citroen.
- Leg de stoofpeertjes in een een pan en schenk de wijn erbij. Vul aan met water totdat de peertjes net ondergedompeld staan.
- Voeg de citroen, suiker en het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Voeg de kruidnagels en laurier toe. Dit zorgt voor extra kruidige peertjes. Stoof de peertjes 1 uur op laag vuur. Je zou de stoofperen 2 dagen van tevoren kunnen maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en daarnaast zijn ze koud ook erg lekker. Stoofperen recept, zó maak je ’t.
Stoofpeertjes recept: Pavlova met stoofperen zoet en simpel te maken.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen