Recept afdrukken
Geniet van deze eenvoudige zuurkoolsalade met appel, walnoten en een zoete sinaasappeldressing als bijgerecht op doordeweekse dagen.
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Porties 3 personen
calorieën 270
- 250 gr zuurkool vers
- 1 appel
- 50 gr walnoten
- 50 gr dadels
- 10 gr pijnboompitten optioneel
Dressing
- 1 el olijfolie extra vergine
- 1 el agavesiroop
- 50 ml sinaasappelsap vers
- 50 gr zure room of vegan roomkaas
Snij de appel in blokjes, hak de walnoten en dadels klein.
Meng het sap van de sinaasappel met de olijfolie, agavesiroop en zure room en klop tot een dressing.
Doe de zuurkool in een kom en maak los met een vork. Roer de appel, walnoten en dadels samen met de dressing erdoor.
Rooster (eventueel) pijnboompitten in een droge koekenpan en verdeel over de zuurkoolsalade.