Ga terug
+ servings
Zuurkoolsalade met sinaasappel

Zuurkoolsalade met appel

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Geniet van deze eenvoudige zuurkoolsalade met appel, walnoten en een zoete sinaasappeldressing als bijgerecht op doordeweekse dagen.
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 3 personen
calorieën 270

Ingrediënten

  • 250 gr zuurkool vers
  • 1 appel
  • 50 gr walnoten
  • 50 gr dadels
  • 10 gr pijnboompitten optioneel

Dressing

  • 1 el olijfolie extra vergine
  • 1 el agavesiroop
  • 50 ml sinaasappelsap vers
  • 50 gr zure room of vegan roomkaas

Instructies

  • Snij de appel in blokjes, hak de walnoten en dadels klein.
  • Meng het sap van de sinaasappel met de olijfolie, agavesiroop en zure room en klop tot een dressing.
  • Doe de zuurkool in een kom en maak los met een vork. Roer de appel, walnoten en dadels samen met de dressing erdoor.
  • Rooster (eventueel) pijnboompitten in een droge koekenpan en verdeel over de zuurkoolsalade.