Zuurkoolsalade met appel en sinaasappel

Zuurkoolsalade met appel en sinaasappel

Deze zuurkoolsalade met appel en walnoten is simpel en perfect voor een doordeweekse dag als bijgerecht. Lekker met stukjes dadel en een zoete dressing van sinaasappel. Lekker met frietjes en een sappig (vega) worstje.

Eet vers en koud, waarom? Heel simpel: omdat het erg gezond is. Rauwe zuurkool is goed voor de werking van je darmen en zit tjokvol enzymen. Enzymen (en melkzuurbacteriën) overleven verhitting niet.

Ook lekker: zuurkoolschotel met ananas aardappel en gehakt.

 

Zuurkoolsalade met sinaasappel

Zuurkoolsalade met appel

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Geniet van deze eenvoudige zuurkoolsalade met appel, walnoten en een zoete sinaasappeldressing als bijgerecht op doordeweekse dagen.
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 3 personen
calorieën 270

Ingrediënten

  • 250 gr zuurkool vers
  • 1 appel
  • 50 gr walnoten
  • 50 gr dadels
  • 10 gr pijnboompitten optioneel

Dressing

  • 1 el olijfolie extra vergine
  • 1 el agavesiroop
  • 50 ml sinaasappelsap vers
  • 50 gr zure room of vegan roomkaas

Instructies

  • Snij de appel in blokjes, hak de walnoten en dadels klein.
  • Meng het sap van de sinaasappel met de olijfolie, agavesiroop en zure room en klop tot een dressing.
  • Doe de zuurkool in een kom en maak los met een vork. Roer de appel, walnoten en dadels samen met de dressing erdoor.
  • Rooster (eventueel) pijnboompitten in een droge koekenpan en verdeel over de zuurkoolsalade.

Breng de zuurkoolsalade met appel op smaak met vers gemalen peper en een snuf zout, eventueel extra noten voor extra crunch.

Net even anders: zuurkool salade met ananas, spitskool en dragon.

Zuurkoolsalade met appel
Zuurkoolsalade met appel en walnoten

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024