Zuurkoolsalade met appel en sinaasappel
Deze zuurkoolsalade met appel en walnoten is simpel en perfect voor een doordeweekse dag als bijgerecht. Lekker met stukjes dadel en een zoete dressing van sinaasappel. Lekker met frietjes en een sappig (vega) worstje.
Eet vers en koud, waarom? Heel simpel: omdat het erg gezond is. Rauwe zuurkool is goed voor de werking van je darmen en zit tjokvol enzymen. Enzymen (en melkzuurbacteriën) overleven verhitting niet.
Ook lekker: zuurkoolschotel met ananas aardappel en gehakt.
Ingrediënten
- 250 gr zuurkool vers
- 1 appel
- 50 gr walnoten
- 50 gr dadels
- 10 gr pijnboompitten optioneel
Dressing
- 1 el olijfolie extra vergine
- 1 el agavesiroop
- 50 ml sinaasappelsap vers
- 50 gr zure room of vegan roomkaas
Instructies
- Snij de appel in blokjes, hak de walnoten en dadels klein.
- Meng het sap van de sinaasappel met de olijfolie, agavesiroop en zure room en klop tot een dressing.
- Doe de zuurkool in een kom en maak los met een vork. Roer de appel, walnoten en dadels samen met de dressing erdoor.
- Rooster (eventueel) pijnboompitten in een droge koekenpan en verdeel over de zuurkoolsalade.
Breng de zuurkoolsalade met appel op smaak met vers gemalen peper en een snuf zout, eventueel extra noten voor extra crunch.
Net even anders: zuurkool salade met ananas, spitskool en dragon.
Zuurkoolstamppot is ook altijd lekker!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?