Ga terug
+ servings
Pasta roomsaus met citroen

Pasta roomsaus met citroen

4.2 van 11 stemmen
Recept afdrukken
Deze pastasaus is net zo makkelijk als lekker. Pasta roomsaus met citroen en parmezaanse kaas, wie wil?
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 462

Ingrediënten

  • 300 gr pasta naar keuze
  • 1 citroen
  • 200 ml room
  • 100 gr parmezaanse kaas
  • peper vers gemalen

Optioneel

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Boen de citroen schoon en rasp de schil.
  • Pers de helft van de citroen uit. Verwarm de room met de citroenrasp maar laat het niet koken.
  • Breng de citroen roomsaus op smaak met het citroensap en vers gemalen peper.
  • Schep de pasta door de saus en maak de pasta roomsaus met citroen af met schaaf van parmezaanse kaas.