Eenvoudig ratatouille recept met tomaat, courgette, aubergine, ui en knoflook. Snel klaar en veelzijdig! Serveer met knapperig brood.
Gang Bijgerecht
Keuken franse recepten
Voorbereidingstijd 25 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 40 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 144
Ingrediënten
40mlrode wijn
400grtomaten
2elolijfolie
½ ui
½ courgette
1½ elrode wijnazijn
1½ teentjeknoflook
1rode paprika
1aubergine
3tlprovençaalse kruiden
Instructies
Snijd de aubergine, paprika, courgette en tomaat in blokjes van ongeveer 2x2 cm. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Houd de groenten even apart.
Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook en kruiden gedurende 5 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de aubergine toe en bak deze 5 minuten op hoog vuur.
Voeg daarna de paprika en courgette toe en bak het geheel nog 5 minuten op hoog vuur.
Zet het vuur laag en voeg de wijn en tomaten toe aan het ratatouille mengsel. Doe de deksel op de pan en laat het geheel 15 minuten sudderen op laag vuur. Breng op smaak met azijn, versgemalen peper en een snuf zout.