Ratatouille recept
Franse groentestoof- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 25 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 40 min
Ratatouille recept, ’n Franse groentestoof. Hier de bereidingswijze van de “gewone” ratatouille van courgette paprika tomaat en aubergine. Als je wat extra’s wil bereiden, kook er bijvoorbeeld tagliatelle bij. Dit recept uit de Franse keuken is simpel te zelf te maken en snel klaar.
Ratatouille maken
Ratatouille maken, ’n heerlijk Frans stoofgerecht uit de Provence. Deze groentestoof staat héél vaak op tafel als perfect bijgerecht. Ook met brood is het heerlijk. Je kunt het zowel koud als warm eten.
Bereidingswijze
- Snijd de aubergine, paprika en courgette en tomaat in blokjes van zo’n 2×2 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Houd de groenten nog even gescheiden.
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook en kruiden 5 minuten op laag vuur. Voeg hier de aubergine aan toe laat deze 5 minuten op hoog vuur meebakken. Vervolgens voeg je de paprika en courgette toe en bak je het geheel nog voor 5 minuten op hoog vuur.
- Draai het vuur laag en doe de wijn en tomaten bij het mengsel. Laat de deksel op de pan en stoof het geheel voor 15 minuten op laag vuur. Breng op smaak met azijn, vers gemalen peper en ’n snuf zout.
Ook lekker: Groenten ovenschotel met courgette aubergine en tomaat.