Ratatouille recept
Voor alle groenteliefhebbers hebben wij hier het recept voor ratatouille (Franse groentestoof)! De basisingrediënten voor dit gerecht zijn tomaat, courgette, aubergine, ui en knoflook. Het is een traditioneel stoofgerecht boordevol kleurrijke groenten uit de Franse keuken.
Eenvoudig te bereiden en snel klaar, serveer de ratatouille als bijgerecht of geniet ervan met een stuk knapperig brood voor een volledige maaltijd. Je kunt het zowel koud als warm eten.
Deze: ovenschotel met courgette ei en kaas, in een saus van tomaten is net even anders.
Eenvoudig ratatouille recept met tomaat, courgette, aubergine, ui en knoflook. Snel klaar en veelzijdig! Serveer met knapperig brood.
Ingrediënten
- 40 ml rode wijn
- 400 gr tomaten
- 2 el olijfolie
- ½ ui
- ½ courgette
- 1½ el rode wijnazijn
- 1½ teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 1 aubergine
- 3 tl provençaalse kruiden
Instructies
- Snijd de aubergine, paprika, courgette en tomaat in blokjes van ongeveer 2x2 cm. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Houd de groenten even apart.
- Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook en kruiden gedurende 5 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de aubergine toe en bak deze 5 minuten op hoog vuur.
- Voeg daarna de paprika en courgette toe en bak het geheel nog 5 minuten op hoog vuur.
- Zet het vuur laag en voeg de wijn en tomaten toe aan het ratatouille mengsel. Doe de deksel op de pan en laat het geheel 15 minuten sudderen op laag vuur. Breng op smaak met azijn, versgemalen peper en een snuf zout.
Ook lekker: groenten ovenschotel met courgette aubergine en tomaat.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?