Ratatouille recept

Franse groentestoof
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 25 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 40 min
Naar het recept

Je kunt verschillende gerechten maken met ratatouille. Hieronder vind je de bereidingswijze van de “gewone” ratatouille. Als je wat extra’s wil bereiden, kook je er bijvoorbeeld tagliatelle bij. Dit recept uit de Franse keuken is simpel te zelf te maken en snel klaar!

Uit de Franse keuken

Ratatouille is een heerlijk Frans stoofgerecht uit de Provence. Deze groentestoof staat bij ons héél vaak op tafel als perfect bijgerecht. Ook met brood is het heerlijk. Je kunt het zowel koud als warm eten.

Ingrediënten

  • 40 ml rode wijn
  • 400 gr tomatenschijven
  • 2 el olijfolie
  • ½ ui
  • ½ courgette
  • 1½ el rodewijnazijn
  • 1½ teen knoflook”
  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • 3 tl Provençaalse kruiden

Bereidingswijze

  1. 1Snijd de aubergine, paprika en courgette in blokjes van ongeveer 2×2 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Houd de groenten nog even gescheiden.
  2. 2Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook en kruiden 5 minuten op laag vuur. Voeg hier de aubergine aan toe laat deze 5 minuten op hoog vuur meebakken. Vervolgens voeg je de paprika en courgette toe en bak je het geheel nog voor 5 minuten op hoog vuur.
  3. 3Draai het vuur laag en doe de wijn en tomaten bij het mengsel. Laat de deksel op de pan en stoof het geheel voor 15 minuten op laag vuur. Breng het daarna op smaak met de azijn, wat peper en eventueel wat zout.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...