Ga terug
+ servings
Bostock Frans baksel van brioche

Bostock

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Zoet brood doordrongen met een zoete siroop, gebakken met een dikke laag frangipane. Dit is bostock: jouw nieuwe favoriete (ontbijt) gebakje!
Gang brunch, Nagerecht, Ontbijt, Tussendoor
Keuken Amerikaans, Frans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 porties
calorieën 412

Ingrediënten

  • 2 el honing
  • 2 el water
  • ¼ tl vanille extract
  • 100 gr boter
  • 50 gr suiker
  • 1 ei
  • 50 gr amandelmeel
  • 1 el cognac optioneel
  • ¼ tl amandel extract optioneel
  • 1 snuf zout
  • 4 sneetjes brood brioche
  • 50 gr chocoladesnippers optioneel
  • 20 gr amandelsnippers
  • 1 el poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  • Zet een steelpannetje op het vuur en maak een siroop met honing, water en vanille-extract. Roer af en toe en haal van het vuur zodra de honingsiroop volledig is gemengd. Zet opzij en laat afkoelen. 
  • Maak ondertussen de frangipane. Klop hiervoor de boter samen met suiker luchtig in een keukenmachine, of met een handmixer. Voeg vervolgens het ei erbij en mix tot het ei is opgenomen. Doe als laatste het amandelmeel, vanille-extract en zout erbij. Als je ook alcohol wil toevoegen, doe je dat bij deze stap. Mix de frangipane nog eens 1 minuut.
  • Druppel de siroop over het droge brood. Besmeer vervolgens met frangipane en eventueel met chocoladesnippers. Bestrooi als laatst met amandelschaafsel en bak de bostock 10 minuten in de oven. 
  • Koel de bostock 15 minuten af voordat je ‘m serveert. Bestrooi als laatst nog met wat poedersuiker.