Dit makkelijke basisrecept scones is makkelijk te maken met maar een paar ingrediënten die je al in huis hebt.
Gang brunch, Tussendoortje
Keuken Engels
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 15scones
calorieën 142
Ingrediënten
350grzelfrijzend bakmeel
40grfijne suiker
1mespuntjezout
85grongezouten roomboter
175mlmelk
1tlvanille-extract
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Voeg het zelfrijzend bakmeel toe aan een kom samen met het zout en mix met een garde. Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingers tot fijne kruimels ontstaan.
Doe de suiker erbij en roer door het deeg heen.
Verwarm de melk in een magnetron tot het iets is verwarmd, maar zorg dat het niet heet is en zeker niet kokend. Doe de warme melk en het vanille-extra bij het kruimeldeeg en mix met een vork.
Kneed het deeg verder met de hand. Haal uit de kom en meng verder met de hand tot een glad deeg. Rol het deeg uit tot ongeveer 4 centimeter en steek met een koekjesvorm of een glas 12 scones uit het deeg.
Leg de scones op het bakblik en bestrijk met melk. Zet het bakblik in de oven en bak 12 minuten in de oven.