Ga terug
+ servings
Basisrecept scones

Scones basisrecept

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Dit makkelijke basisrecept scones is makkelijk te maken met maar een paar ingrediënten die je al in huis hebt.
Gang brunch, Tussendoortje
Keuken Engels
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 15 scones
calorieën 142

Ingrediënten

  • 350 gr zelfrijzend bakmeel
  • 40 gr fijne suiker
  • 1 mespuntje zout
  • 85 gr ongezouten roomboter
  • 175 ml melk
  • 1 tl vanille-extract

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel toe aan een kom samen met het zout en mix met een garde. Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingers tot fijne kruimels ontstaan. 
  • Doe de suiker erbij en roer door het deeg heen. 
  • Verwarm de melk in een magnetron tot het iets is verwarmd, maar zorg dat het niet heet is en zeker niet kokend. Doe de warme melk en het vanille-extra bij het kruimeldeeg en mix met een vork.
  • Kneed het deeg verder met de hand. Haal uit de kom en meng verder met de hand tot een glad deeg. Rol het deeg uit tot ongeveer 4 centimeter en steek met een koekjesvorm of een glas 12 scones uit het deeg. 
  • Leg de scones op het bakblik en bestrijk met melk. Zet het bakblik in de oven en bak 12 minuten in de oven. 
  • Serveer de scones met clotted cream en jam.