Uiensoep met kaasbroodjes laurier en tijm, stevig, vullend en iets wat zoete soep. Een eenvoudig uiensoep recept.
Gang lunch, voorgerecht
Keuken franse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 40 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 395
Ingrediënten
1elolijfolie
500gruien
1elbruine basterd suiker
1tltijm
2 laurierblaadjes
2kruidnagels
snufkaneelpoeder
1lrundvlees bouillon
100mlrode wijnstevig
1brood naar keuze
100grgeraspte kaas
Instructies
Pel en snipper de uien. Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem. Bak hierin de uien bruin. Voeg de suiker toe en bak op laag vuur.
Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels, tijm en kaneel toe en laat de soep zo’n 20 minuten zacht pruttelen.
Haal het laurier en kruidnagels uit de soep, voeg de rode wijn toe en vers gemalen peper naar smaak.
Snij het brood in sneeën en bestrooi met de geraspte kaas. Gril ze zo’n 4 minuten tot de kaas gesmolten is. Verdeel de uiensoep over kommen en maak af met kaasbrood.