Ga terug
+ servings
uiensoep met kaasbrood maken recept

Uiensoep met kaasbrood

4.8 van 24 stemmen
Recept afdrukken
Uiensoep met kaasbroodjes laurier en tijm, stevig, vullend en iets wat zoete soep. Een eenvoudig uiensoep recept.
Gang lunch, voorgerecht
Keuken franse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
calorieën 395

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 500 gr uien
  • 1 el bruine basterd suiker
  • 1 tl tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • snuf kaneelpoeder
  • 1 l rundvlees bouillon
  • 100 ml rode wijn stevig
  • 1 brood naar keuze
  • 100 gr geraspte kaas

Instructies

  • Pel en snipper de uien. Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem. Bak hierin de uien bruin. Voeg de suiker toe en bak op laag vuur.
  • Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels, tijm en kaneel toe en laat de soep zo’n 20 minuten zacht pruttelen.
  • Haal het laurier en kruidnagels uit de soep, voeg de rode wijn toe en vers gemalen peper naar smaak.
  • Snij het brood in sneeën en bestrooi met de geraspte kaas. Gril ze zo’n 4 minuten tot de kaas gesmolten is. Verdeel de uiensoep over kommen en maak af met kaasbrood.