Ga terug
+ servings
Italiaanse rode rijst salade simpel recept

Italiaanse rijstsalade

4 van 8 stemmen
Recept afdrukken
Italiaanse rode rijst salade met mozzarella en basilicum maken, vol smaak, een favoriet zomers Italiaans salade recept.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 455

Ingrediënten

  • 300 gr rode rijst
  • 500 gr gekleurde kerstomaatjes
  • 150 gr mini mozzarella
  • 1 bosje bosui
  • 10 gr basilicum vers
  • 10 gr platte peterselie

Dressing

  • 2 el rode wijnazijn
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Kook de rode rijst volgens aanwijzingen op de verpakking, het liefst van te voren zodat de rijst goed afgekoeld is.
  • Maak de dressing, pel en pers de knoflook, meng met de azijn, olijfolie en breng op smaak met vers gemalen peper en een snuf zout.
  • Snij de ui in dunne ringen, hak de kruiden en bewaar wat voor de topping. Meng met de afgekoelde rijst samen met de dressing. Halveer de tomaten en mozzarella bolletjes.
  • Schep de Italiaanse rijstsalade in kommen en verdeel de mozzarella, tomaat en basilicum op de rijst. Eet als een Italiaanse poké bowl.