Italiaanse rode rijst salade met mozzarella en basilicum maken, vol smaak, een favoriet zomers Italiaans salade recept.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 455
Ingrediënten
300grrode rijst
500grgekleurde kerstomaatjes
150grmini mozzarella
1bosje bosui
10grbasilicumvers
10grplatte peterselie
Dressing
2elrode wijnazijn
4elolijfolie extra vergine
1teentjeknoflook
Instructies
Kook de rode rijst volgens aanwijzingen op de verpakking, het liefst van te voren zodat de rijst goed afgekoeld is.
Maak de dressing, pel en pers de knoflook, meng met de azijn, olijfolie en breng op smaak met vers gemalen peper en een snuf zout.
Snij de ui in dunne ringen, hak de kruiden en bewaar wat voor de topping. Meng met de afgekoelde rijst samen met de dressing. Halveer de tomaten en mozzarella bolletjes.
Schep de Italiaanse rijstsalade in kommen en verdeel de mozzarella, tomaat en basilicum op de rijst. Eet als een Italiaanse poké bowl.