Panna cotta is een Italiaans eenvoudig toetje, waarvan de naam letterlijk gekookte room betekent. Met vanille, witte chocola en passievrucht.
Gang Nagerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 20 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 3 uuruur50 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 490
Ingrediënten
500mlslagroom
20grsuiker
1/2vanillestokje
2blaadjes witte gelatine
150grwitte chocolade
2passievruchten
Instructies
Breng in een pannetje de slagroom met de suiker en het vanillestokje aan de kook.
Neem de pan van het vuur en laat de room een kwartier trekken.
Verwijder het vanillestokje en schraap het merg eruit. Roer dit door de room.
Week de gelatine 5 minuten in koud water.
Verwarm de room opnieuw en voeg de witte chocolade toe. Laat al roerend smelten.
Knijp de gelatine uit en roer door de chocoladeroom.Laat het mengsel onder regelmatig roeren afkoelen tot een lobbig mengsel.
Schenk de panna cotta in 4 vormpjes van 150 ml en laat 3 uur opstijven in de koelkast.
Houd de vormpjes even in heet water en stort de panna cotta op dessertborden. Schep het vruchtvlees van de passievruchten over de panna cotta met witte chocolade. Garneer eventueel met witte chocolade.