Verwarm je van binnenuit met deze romige pastinaaksoep die een perfecte balans heeft tussen zoet, hartig en pittig. Klaar in 20 minuten - probeer het zelf!
Gang Soep recepten
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 140
Ingrediënten
600grpastinaak
2tenenknoflook
1ui
2elolijfolie
800mlgroentebouillon
2elpompoenpitten
Instructies
Pel en snipper de ui en knoflook, schil en snij de pastinaak in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 2 minuten aan. Voeg de knoflook en pastinaak toe en bak nog 3 minuten al roerende mee.
Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook, zet het vuur laag en kook nog zo'n 10 minuten. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zwarte peper en een snuf grof zeezout.
Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten en gebruik deze als topping. Schep de soep in kommen, een simpele pastinaaksoep maak je zo.