Pastinaaksoep met pompoenpitten
Deze romige soep is een heerlijk en gezond gerecht, perfect voor een koude winterdag. De pastinaak is lekker en voedzaam, en de zwarte peper geeft de soep een pittige twist. De geroosterde pompoenpitten zorgen voor een extra bite.
Pastinaaksoep
Verwarm je van binnenuit met deze romige pastinaaksoep die een perfecte balans heeft tussen zoet, hartig en pittig. Klaar in 20 minuten - probeer het zelf!
Ingrediënten
- 600 gr pastinaak
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 2 el olijfolie
- 800 ml groentebouillon
- 2 el pompoenpitten
Instructies
- Pel en snipper de ui en knoflook, schil en snij de pastinaak in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 2 minuten aan. Voeg de knoflook en pastinaak toe en bak nog 3 minuten al roerende mee.
- Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook, zet het vuur laag en kook nog zo'n 10 minuten. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zwarte peper en een snuf grof zeezout.
- Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten en gebruik deze als topping. Schep de soep in kommen, een simpele pastinaaksoep maak je zo.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?