Pastinaaksoep met pompoenpitten

Pastinaaksoep met pompoenpitten

Deze romige soep is een heerlijk en gezond gerecht, perfect voor een koude winterdag. De pastinaak is lekker en voedzaam, en de zwarte peper geeft de soep een pittige twist. De geroosterde pompoenpitten zorgen voor een extra bite.

Pastinaaksoep

Pastinaaksoep

4.2 van 9 stemmen
Recept afdrukken
Verwarm je van binnenuit met deze romige pastinaaksoep die een perfecte balans heeft tussen zoet, hartig en pittig. Klaar in 20 minuten - probeer het zelf!
Gang Soep recepten
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 140

Ingrediënten

  • 600 gr pastinaak
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 800 ml groentebouillon
  • 2 el pompoenpitten

Instructies

  • Pel en snipper de ui en knoflook, schil en snij de pastinaak in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 2 minuten aan. Voeg de knoflook en pastinaak toe en bak nog 3 minuten al roerende mee.
  • Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook, zet het vuur laag en kook nog zo'n 10 minuten. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zwarte peper en een snuf grof zeezout.
  • Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten en gebruik deze als topping. Schep de soep in kommen, een simpele pastinaaksoep maak je zo.
Pastinaaksoep simpel recept
Pastinaaksoep met pompoenpitten

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024