Pastinaaksoep recept
Pitje en zwarte peper- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 140
Pastinaaksoep, ’n simpel maar lekker basisrecept met zwarte peper en ’n topping van pitjes. Pastinaak is lekker en gezond, rijk aan vitamines, eiwitten en vezels.
Pastinaaksoep vegan
Deze soep van pastinaak is vegan en met een paar simpele ingrediënten zet je de soep zo op tafel. Hou je van een dunne soep voeg dan iets extra bouillon toe.
Ook lekker: Champignons op toast met kaas gebakken ui en platte peterselie, ’n heerlijk makkelijk en snel recept met Zwitserse raclette kaas.
Simpele pastinaaksoep
- Pel en snipper de ui en knoflook, schil en snij de pastinaak in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 2 minuten aan. Voeg de knoflook en pastinaak toe en bak nog 3 minuten al roerende mee.
- Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook, zet het vuur laag en kook nog zo’n 10 minuten. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zwarte peper en ’n snuf grof zeezout.
- Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten en gebruik deze als topping. Schep de soep in kommen, ’n simpele pastinaaksoep maak je zó.
Eet lekker met een stuk brood.
Ook lekker ’n dot vegan room van selderij en haver-fraiche. Snij 20 gr bleekselderij klein, meng met 120 gr haver-fraiche en pureer, breng op smaak met peper, zout en zwarte peper.
Maak ook eens: Pastinaakpuree ’n gezond bijgerecht simpel zelf te maken en erg snel klaar. En ’t is dé perfecte basis van je stamppot.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen