Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Babka
4.1
van
10
stemmen
Recept afdrukken
Bereid snel en simpel een verrukkelijke chocolade babka van bladerdeeg. Perfect voor ontbijt of als zoete traktatie! We delen het recept hier.
Gang
Ontbijt, Tussendoor
Keuken
Oost-Europa
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
25
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Porties
4
personen
calorieën
390
Ingrediënten
1
rol
bladerdeeg
vers
2
el
chocoladepasta
(Nutella)
1
ei
geklutst
Instructies
Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoekige plak van ongeveer 40 x 24 cm. Verwarm de chocoladepasta lichtjes zodat deze makkelijker smeerbaar wordt.
Verdeel de Nutella gelijkmatig over het bladerdeeg met behulp van een bakkwastje en strooi eventueel wat chocoladerasp over de Nutella.
Begin met het oprollen vanaf de lange zijde van het deeg, rol het stevig op en knijp in de rand om hem goed af te sluiten.
Nu heb je een lange rol van chocoladebladerdeeg. Snijd de rol bijna helemaal door over de lengte, maar laat de laatste 2 cm intact.
Draai beide helften als een vlecht over elkaar heen en druk de uiteinden aan elkaar.
Vorm vervolgens een krans, waarbij je ervoor zorgt dat de chocolade aan de bovenkant zichtbaar blijft.
Klop het ei los en bestrijk hiermee de bladerdeeg krans voor een glanzend laagje. Bak gedurende 25 minuten, totdat de babka goudbruin en gaar is.