Ga terug
+ servings
Snelle babka van bladerdeeg recept

Babka

4.1 van 10 stemmen
Recept afdrukken
Bereid snel en simpel een verrukkelijke chocolade babka van bladerdeeg. Perfect voor ontbijt of als zoete traktatie! We delen het recept hier.
Gang Ontbijt, Tussendoor
Keuken Oost-Europa
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 390

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg vers
  • 2 el chocoladepasta (Nutella)
  • 1 ei geklutst

Instructies

  • Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoekige plak van ongeveer 40 x 24 cm. Verwarm de chocoladepasta lichtjes zodat deze makkelijker smeerbaar wordt.
  • Verdeel de Nutella gelijkmatig over het bladerdeeg met behulp van een bakkwastje en strooi eventueel wat chocoladerasp over de Nutella.
  • Begin met het oprollen vanaf de lange zijde van het deeg, rol het stevig op en knijp in de rand om hem goed af te sluiten.
  • Nu heb je een lange rol van chocoladebladerdeeg. Snijd de rol bijna helemaal door over de lengte, maar laat de laatste 2 cm intact.
  • Draai beide helften als een vlecht over elkaar heen en druk de uiteinden aan elkaar.
  • Vorm vervolgens een krans, waarbij je ervoor zorgt dat de chocolade aan de bovenkant zichtbaar blijft.
  • Klop het ei los en bestrijk hiermee de bladerdeeg krans voor een glanzend laagje. Bak gedurende 25 minuten, totdat de babka goudbruin en gaar is.