Té lekker: snelle babka van bladerdeeg
Maak snel een heerlijke babka van bladerdeeg met chocolade, een verrukkelijk gevlochten chocoladebrood. Het is eenvoudig zelf te maken: rollen, smeren, draaien en de oven doet de rest. Serveer met een klontje boter voor een extra smaaksensatie. Mega chewy, als een soort chocolade croissant.
Dit babka recept is zo gemaakt, perfect voor het ontbijt. Een chocolade babka is echt eenvoudig te bereiden en je hebt er maar weinig voor nodig: een hete oven, een pot Nutella en een eitje voor een glanzende afwerking.
Heb je weleens bostock gemaakt? Dat krijg je als je wentelteefje en een amandelcroissant bij elkaar brengt! Geen bladerdeeg krans maar wel lekker zoet met chocolade.
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg vers
- 2 el chocoladepasta (Nutella)
- 1 ei geklutst
Instructies
- Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoekige plak van ongeveer 40 x 24 cm. Verwarm de chocoladepasta lichtjes zodat deze makkelijker smeerbaar wordt.
- Verdeel de Nutella gelijkmatig over het bladerdeeg met behulp van een bakkwastje en strooi eventueel wat chocoladerasp over de Nutella.
- Begin met het oprollen vanaf de lange zijde van het deeg, rol het stevig op en knijp in de rand om hem goed af te sluiten.
- Nu heb je een lange rol van chocoladebladerdeeg. Snijd de rol bijna helemaal door over de lengte, maar laat de laatste 2 cm intact.
- Draai beide helften als een vlecht over elkaar heen en druk de uiteinden aan elkaar.
- Vorm vervolgens een krans, waarbij je ervoor zorgt dat de chocolade aan de bovenkant zichtbaar blijft.
- Klop het ei los en bestrijk hiermee de bladerdeeg krans voor een glanzend laagje. Bak gedurende 25 minuten, totdat de babka goudbruin en gaar is.
Laat afkoelen en bestrooi eventueel nog met poedersuiker. Snij in stukken.
Ook lekker: bananenbrood vegan.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?