Ga terug
+ servings
Surinaamse roti kip masala maken

Roti recept

4.8 van 6 stemmen
Recept afdrukken
Proef de authentieke Surinaamse smaken met dit makkelijke roti recept. Geniet van kip masala met kousenband en eieren.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Surinaamse keuken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
calorieën 890

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 3 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • ½ chilipeper
  • 250 gr kousenband
  • 500 gr aardappels
  • 2 el olijfolie
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 tl djinten (gemalen komijn)
  • 500 gr kipfilet in blokjes
  • 70 gr tomatenpuree blikje
  • 600 ml bouillon
  • 1 pak roti vellen

Instructies

  • Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren. Pel en snipper de uien en knoflook, en snijd de peper in dunne ringen.
  • Maak de kousenband schoon en was deze, en schil de aardappels en snijd ze in partjes of blokjes.
  • Verwarm een wok op het vuur met olijfolie. Bak hierin de ui, knoflook, kerriepoeder en djinten kort aan, voeg dan de gesneden kipfilet toe en bak deze mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe.
  • Voeg vervolgens de aardappels en kousenband toe, samen met de helft van de bouillon.
  • Dek de pan af en laat het kipmengsel in 30 minuten gaar stoven op laag tot middelhoog vuur. Schep af en toe om en voeg beetje bij beetje de overige bouillon toe als het te droog wordt.
  • Pel ondertussen de eieren en voeg ze op het einde toe aan het kipmengsel zodat ze warm blijven.
  • Verwarm tot slot de roti in een koekenpan en serveer deze met de kip. Geniet van een bord vol eenvoudige Surinaamse roti.