Laat je verrassen door de combinatie van romige ricotta (mousse) en espresso in dit eenvoudige recept voor een heerlijk toetje. Perfetto!
Gang Nagerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 6personen
calorieën 184
Ingrediënten
250grricotta
75grbasterdsuikerwit
1elespressosterk
1elkoffielikeurhazelnoot
100gramarettiof andere koekjes
40grhazelnoten
Optioneel
100mlroom geklopt
10grchocolade geschaafd
Instructies
Klop de ricotta los met een garde en voeg vervolgens de suiker, espresso en likeur toe. Blijf kloppen tot een gladde massa ontstaat.
Verkruimel de amaretti koekjes en verdeel de helft van deze crumble over de glazen.
Daaroverheen gaat de helft van het ricottamengsel. Voeg dan een laag van de overgebleven verkruimelde koekjes toe, gevolgd door een laag van de rest van het ricottamengsel.
Rooster de hazelnoten in een droge bakpan en hak ze klein. Verdeel de hazelnoten over de mousse, samen met de overgebleven amaretti.
Optioneel
Voor de finishing touch, voeg een dot slagroom toe en bestrooi met pure chocoladescherven. Smullen geblazen!