Ga terug
+ servings
Koffie ricotta mousse

Koffie mousse met ricotta

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Laat je verrassen door de combinatie van romige ricotta (mousse) en espresso in dit eenvoudige recept voor een heerlijk toetje. Perfetto!
Gang Nagerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 6 personen
calorieën 184

Ingrediënten

  • 250 gr ricotta
  • 75 gr basterdsuiker wit
  • 1 el espresso sterk
  • 1 el koffielikeur hazelnoot
  • 100 gr amaretti of andere koekjes
  • 40 gr hazelnoten

Optioneel

  • 100 ml room  geklopt
  • 10 gr chocolade  geschaafd

Instructies

  • Klop de ricotta los met een garde en voeg vervolgens de suiker, espresso en likeur toe. Blijf kloppen tot een gladde massa ontstaat.
  • Verkruimel de amaretti koekjes en verdeel de helft van deze crumble over de glazen.
  • Daaroverheen gaat de helft van het ricottamengsel. Voeg dan een laag van de overgebleven verkruimelde koekjes toe, gevolgd door een laag van de rest van het ricottamengsel.
  • Rooster de hazelnoten in een droge bakpan en hak ze klein. Verdeel de hazelnoten over de mousse, samen met de overgebleven amaretti.

Optioneel

  • Voor de finishing touch, voeg een dot slagroom toe en bestrooi met pure chocoladescherven. Smullen geblazen!