Perfetto! Ricotta koffiemousse met hazelnoot
Sta klaar om indruk te maken met een origineel en toch moeiteloos dessert - het koffie ricotta toetje. Met slechts een handvol basis ingrediënten tover je deze verfijnde koffie ricottamousse op tafel, compleet met een wow-effect. Dit recept is perfect voor zes toetjes, waarbij de luchtige textuur van de ricotta de ster van de show is. Romig, nootachtig en met een subtiele kracht, dankzij het toegevoegde espresso shotje, vormt dit dessert een onweerstaanbare combinatie van smaken.
Il dolce perfetto! Geniet van elke verrukkelijke lepel van dit romige ricotta toetje met espresso. Meer van deze Italiaanse toetjes, net even anders maar die ook moeiteloos te maken zijn.
Ingrediënten
- 250 gr ricotta
- 75 gr basterdsuiker wit
- 1 el espresso sterk
- 1 el koffielikeur hazelnoot
- 100 gr amaretti of andere koekjes
- 40 gr hazelnoten
Optioneel
- 100 ml room geklopt
- 10 gr chocolade geschaafd
Instructies
- Klop de ricotta los met een garde en voeg vervolgens de suiker, espresso en likeur toe. Blijf kloppen tot een gladde massa ontstaat.
- Verkruimel de amaretti koekjes en verdeel de helft van deze crumble over de glazen.
- Daaroverheen gaat de helft van het ricottamengsel. Voeg dan een laag van de overgebleven verkruimelde koekjes toe, gevolgd door een laag van de rest van het ricottamengsel.
- Rooster de hazelnoten in een droge bakpan en hak ze klein. Verdeel de hazelnoten over de mousse, samen met de overgebleven amaretti.
Optioneel
- Voor de finishing touch, voeg een dot slagroom toe en bestrooi met pure chocoladescherven. Smullen geblazen!
Romig: ricotta broodje met suiker, origineel en makkelijk. Een simpel Italiaanse toetje maar dan op een broodje.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?