Ga terug
+ servings
Komkommer sushi

Komkommer sushi

4.5 van 25 stemmen
Recept afdrukken
Geniet van knapperige komkommer sushi, bekend als hosomaki. Eenvoudig zelf te maken, perfect met sojasaus, wasabi en sushi gember.
Gang Bijgerecht, Hapjes, lunch
Keuken Aziatisch
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 16 sushi komkommer maki
calorieën 280

Ingrediënten

  • 125 gr sushirijst
  • el rijstazijn
  • 1 tl suiker
  • 2 nori vellen
  • 120 gr komkommer
  • 2 tl wasabi

Voor erbij

  • sushi gember
  • sojasaus

Instructies

  • Spoel de rijst af onder stromend water in een zeef. Doe de rijst in een pan met dikke bodem en laat deze 10 minuten staan.
  • Voeg vervolgens 150 ml water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, dek de pan af met een deksel en laat de rijst 2 minuten op hoog vuur koken, gevolgd door 5 minuten op middelhoog vuur en 12 minuten op laag vuur.
  • Haal de pan van het vuur en verwijder de deksel. Dek de pan af met een schone theedoek en leg de deksel er bovenop. Laat de rijst een kwartier rusten.
  • Verhit ondertussen in een steelpan azijn, suiker en een snufje zout. Roer tot de suiker en het zout zijn opgelost en laat het mengsel afkoelen. Doe de rijst in een schaal, verdeel de dressing erover en laat afkoelen.
  • Leg een norivel op een sushimatje met de glanzende kant naar beneden. Bedek het vel met de helft van de rijst, waarbij je aan de bovenkant ongeveer 2 cm vrij laat.
  • Voeg in het midden van de rijst een beetje wasabi toe. Snijd de komkommer in dunne lange repen en verdeel de helft over het midden van de rijst.
  • Rol het norivel strak op en snijd de rol met een scherp, nat mes in 8 stukken. Herhaal dit proces voor de tweede rol. Serveer de komkommer sushi met sushigember en extra wasabi.